Γράφει ο Παναγιώτης Κρόμπας
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη

Τη Κυριακή που μας πέρασε είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στη σκηνή του Ιανού τον Παναγιώτη Μάργαρη. Ο σπουδαίος Έλληνας κιθαρίστας παρουσίασε στο κοινό το νέο του δίσκο με τίτλο «Με τη μαγεία της κιθάρας». Μαζί του στη σκηνή ανέβηκαν και οι Ρίτα Αντωνοπούλου και Γεωργία Νταγάκη.

Ο κόσμος είχε αρχίσει να γεμίζει τη σκηνή του Ιανού από νωρίς. Με μια μικρή καθυστέρηση τα φώτα έσβησαν και ο Παναγιώτης Μάργαρης έκανε την εμφάνιση του κρατώντας τη κιθάρα του. Αφού ευχήθηκε τα καλύτερα για το νέο έτος και ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν να κυκλοφορήσει το νέο του δίσκο, έπαιξε μερικά τραγούδια από το παλιό του άλμπουμ ‘’Rock of my soul’’.

margaris_parousiasi_me_ti_mageia_tis_kitharas_2015_01_008

Στη συνέχεια κάλεσε στη σκηνή την πρώτη καλεσμένη και φίλη του , Ρίτα Αντωνοπούλου. Η ερμηνεύτρια ευχήθηκε τα καλύτερα για την νέα του δουλειά και έπειτα τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουμε το ‘’Μικρή Πατρίδα’’ αλλά και τη ‘’ Μπόσα νόβα του Ησαΐα’’, ένα τραγούδι που και ο Παναγιώτης Μάργαρης έπαιξε για πρώτη φόρα στη κιθάρα αλλά και η Ρίτα Αντωνοπούλου ερμήνευσε για πρώτη φορά.

margaris_parousiasi_me_ti_mageia_tis_kitharas_2015_01_013_antonopoulou

Με τον κόσμο να χειροκροτεί τους δύο καλλιτέχνες, η ερμηνεύτρια αποχωρεί από τη σκηνή για να έρθει η Γεωργία Νταγάκη. Με τη σειρά της και εκείνη ευχήθηκε να πάει καλά η νέα δουλειά του Παναγιώτη Μάργαρη και κρατώντας τη λύρα της ερμήνευσε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, όπως τα ‘’Ερωτόκριτος’’ και ‘’ Δεν θέλει κανείς να θυμάται’’.

Όταν και η Γεωργία Νταγάκη κατέβηκε από τη σκηνή , ο εξαιρετικός κιθαρίστας έπαιξε με τη κιθάρα του κάποια από τα κομμάτια του νέου του δίσκου, ¨Με τη μαγεία της κιθάρας’’. ‘’Requiem for a dream’’ , ‘’Cinema paradiso’’ και ‘’Fields of gold’’ ήταν μερικά από αυτά.

margaris_parousiasi_me_ti_mageia_tis_kitharas_2015_01_019_dagaki

Το κοινό μέχρι τότε δεν συμμετείχε καθώς απολάμβανε τη μελωδία της κιθάρας αλλά και τις υπέροχες φωνές των ερμηνευτών. Όταν όμως ξανανέβηκαν στη σκηνή οι δύο ερμηνεύτριες ζήτησαν και από τον κόσμο να συμμετέχει και εκείνος φυσικά ανταποκρίθηκε. Η Ρίτα Αντωνοπούλου τραγούδησε μαζί με το κοινό το “Τραγούδι της ερήμου’’, ενώ η Γεωργία Νταγάκη το “Τούτο το μήνα’’. Η βραδιά έκλεισε με τον Παναγιώτη Μάργαρη να παίζει στη κιθάρα του το ‘’June’’ και ‘’Tα λόγια και τα χρόνια’’, δύο τραγούδια από το νέο του δίσκο.

Όταν έχεις στη σκηνή έναν σπουδαίο κιθαρίστα και δύο ταλαντούχες ερμηνεύτριες δεν γίνεται παρά το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό. Ο Παναγιώτης Μάργαρης θα βρεθεί για άλλες δύο Κυριακές (11/1, 18/1) στη σκηνή του Ιανού παρέα με αγαπημένους του φίλους. Όσοι θέλετε να απολαύσετε τη ‘’μαγεία’’ της κιθάρας του και να ακούσετε εξαιρετικές φωνές να τον πλαισιώνουν δεν έχετε παρά να πάτε στις επόμενες εμφανίσεις του.

margaris_parousiasi_me_ti_mageia_tis_kitharas_2015_01_010

Λίγο πριν την έναρξη της παράστασης είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τόσο με τον Παναγιώτη Μάργαρη όσο και με τις καλεσμένες του, Ρίτα Αντωνοπούλου και Γεωργία Νταγάκη:

Musiccorner: Σήμερα, στην πρώτη εμφάνιση σας για το 2015, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και κομμάτια από το νέο σας δίσκο ‘’ Με τη μαγεία της κιθάρας’’. Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για τη νέα σας δισκογραφική δουλειά ;
Παναγιώτης Μάργαρης: Είναι μια δισκογραφική δουλειά πρόσφατη μιας και κυκλοφόρησε εδώ και δεκαπέντε μέρες. Νομίζω ότι είναι η πιο ώριμη δισκογραφική μου δουλειά ως τώρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Υπάρχουν πέντε καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετέχουν και έχουν και εκείνοι φωτίσει από τη πλευρά τους αυτή τη δουλειά. Είναι οι Σταμάτης Κραουνάκης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάρκος Κούμαρης (Locomondo), Γεωργία Νταγάκη και η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου. Σήμερα είναι η πρώτη μου εμφάνιση για το νέο έτος και θα ακολουθήσουν και άλλες δύο στον Ιανό.

margaris_parousiasi_me_ti_mageia_tis_kitharas_2015_01_002

Musiccorner: Εκτός από τις εμφανίσεις σας στον Ιανό, θα πραγματοποιήσετε και άλλες live εμφανίσεις;
Παναγιώτης Μάργαρης: Σκοπεύω στο μέλλον να κάνω διάφορες συναυλίες. Ήδη είναι αρκετές κλεισμένες, όπως στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, στο θέατρο Απόλλων στη Σύρο και γενικά σε όλη την Ελλάδα. Θα περιοδεύσω με αυτό το δίσκο και στις περισσότερες συναυλίες θα είναι ερμηνευτές η Γεωργία Νταγάκη και ο Βασίλης Λέκκας. Επίσης θα κάνω ένα ιδιαίτερο ντουέτο με το Σταμάτη Κραουνάκη όπου θα κάνουμε κάποιες συγκεκριμένες συναυλίες σε μεγάλα θέατρα της Ελλάδας καθώς και στο ίδρυμα ‘’Μιχάλης Κακογιάννης’’, στις 4 και 11 Μαρτίου. Η παράσταση αυτή θα ονομαστεί ‘’Μυστική συνάντηση’’.

Musiccorner: Έχετε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Παναγιώτη Μάργαρη ενώ και σήμερα θα σας απολαύσουμε μαζί στη σκηνή. Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για αυτή σας τη συνεργασία αλλά και για τη νέα του δισκογραφική δουλειά;
Ρίτα Αντωνοπούλου: Τον εκτιμώ πάρα πολύ ως μουσικό, όπως και εκτιμώ αυτή τη μορφή παρουσίασης .Δηλαδή ένα σολιστικό όργανο και μία φωνή, γυμνή τελείως πάνω στη σκηνή για να μπορούν να φανούν οι δυνατότητες της. Επειδή λοιπόν τον ξέρω και γνωρίζω τη σχέση που έχει με την κιθάρα και τον ερμηνευτή νιώθω πάντα ασφαλής και σίγουρη για το αποτέλεσμα. Για τη δουλειά του έχω να του πω θερμά συγχαρητήρια και μακάρι να υπάρξουν και άλλοι που να μπορέσουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

margaris_parousiasi_me_ti_mageia_tis_kitharas_2015_01_003_antonopoulou

Musiccorner: Πριν λίγο καιρό παρουσιάσατε τη νέα σας δισκογραφική δουλειά ‘’ Ζωή μου μην αργείς’’. Κάποιο άλλο μελλοντικό σχέδιο που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας ;
Ρίτα Αντωνοπούλου: Είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε άλλο μελλοντικό σχέδιο. Τώρα είμαστε σε παραστάσεις, κυρίως στην επαρχία. Τον Φεβρουάριο θα έρθουμε και εδώ στον Ιανό μαζί με τον Γιώργο Ανδρέου και στο βιολί θα είναι ο Στέλιος Γαργάλας. Έχουμε ετοιμάσει μια δυνατή παράσταση που βασίζεται σε υπέροχα τραγούδια. Είμαι σίγουρη για αυτό που κάνουμε και ελπίζω ο κόσμος να έρθει να το απολαύσει.
Musiccorner: Στη νέα δισκογραφική δουλειά του Παναγιώτη Μάργαρη συμμετέχετε και εσείς. Θέλετε να μας μιλήσετε για αυτή τη συνεργασία ;
Γεωργία Νταγάκη: Με το Παναγιώτη συνεργαζόμαστε και γνωριζόμαστε τα τελευταία δύο χρόνια, όπου αποσπασματικά κάνουμε κάποιες εμφανίσεις. Τώρα γίνεται και ένα δισκογραφικό πάντρεμα με ένα πολύ αγαπημένο τραγούδι του Παναγιώτη και σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη, το ‘’ Δεν θέλει κανείς να θυμάται’’. Ήταν ένα τραγούδι που το είχε παίξει σε κάποιες από τις πρόβες μας, το αγάπησα και του είχα πει ότι κάποια στιγμή θέλω να το κάνουμε παρέα. Αυτό πραγματοποιήθηκε και σήμερα βρίσκομαι εδώ.

margaris_parousiasi_me_ti_mageia_tis_kitharas_2015_01_006_dagaki

Musiccorner: Λίγους μήνες πριν κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα ο πρώτος σας δίσκος με τίτλο ‘’Φόβος’’. Εκτός από αυτή τη δουλειά τι άλλο έχουμε να περιμένουμε ;
Γεωργία Νταγάκη: Αρκετά live εντός Αττικής , στη περιφέρεια αλλά και στο εξωτερικό. Επίσης δουλεύουμε ήδη το δεύτερο δίσκο για τον οποίο δεν μπορώ να σας πω πολλά αλλά σύντομα θα έχουμε και κάποια νέα τραγούδια από εκείνον.

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here