Γράφει η Ελένη Τσαλκατίδου
Φωτογράφηση: Ιωάννης Αδαμίδης

Το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Πάνος Μουζουράκης μάγεψε το περασμένο Σάββατο (20/2) τους Θεσσαλονικείς, που βρέθηκαν στο Fix Factory of Sound για ν΄ απολαύσουν την μουσική παράσταση που είχε ετοιμάσει!

O τραγουδοποιός με την ιδιαίτερη φωνή και με το αστείρευτο ταλέντο στην υποκριτική βρέθηκε για πέντε περίπου ώρες πάνω στην σκηνή, τιμώντας και με το παραπάνω τον κόσμο που είχε πληρώσει το εισιτήριό του για να τον ακούσει. Και είναι κάτι που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, αφού ελάχιστοι (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού) είναι οι καλλιτέχνες που «γουστάρουν» να παραμείνουν στην σκηνή, ακόμα και μετά το πέρας του προγραμματισμένου προγράμματός τους.

Και φυσικά αυτό το εκτίμησε δεόντως ο κόσμος, παραμένοντας καθηλωμένος μέχρι το τέλος και χαρίζοντάς του το πιο θερμό και παρατεταμένο του χειροκρότημα στο φινάλε της βραδιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Fix Factory of Sound ήταν κατάμεστο – στην πλειοψηφία τους γυναίκες – και αν έκανες να στρέψεις το βλέμμα σου προς τον εξώστη, θαρρείς πως ο κόσμος κρέμονταν σαν «τσαμπιά» από τα κάγκελα!

Στα του προγράμματος τώρα, ο Πάνος Μουζουράκης ερμήνευσε με την ξεχωριστή φωνή του τραγούδια τόσο δικά του (έχει τρία άλμπουμ πλέον στις πλάτες του) όσο και πρωτότυπες, δοσμένες πολλές φορές με χιουμοριστικό τρόπο, διασκευές από ελληνικά και ξένα κομμάτια.

Επέλεξε να μας πει τραγούδια φίλων του (Μποφίλιου, Μαραβέγια, Μαχαιρίτσα, Δεληβοριά, Ρίζου κ.ά.) αλλά και Σαββόπουλο, Μάλαμα, Δάντη, Μπαλάφα, Robie Williams, Bob Dylan, Hozier κ.ά. σ΄ ένα ποτ πουρί αφιερωμένο στην Ελλάδα και στην κρίσιμη φάση που περνάει. Φυσικά, δεν έλειψαν και τα δικά του τραγούδια, όπως τα ολοκαίνουρια, το «Χρυσό Αυγό», «Στο βάθος κήπος» και «Πόσες φορές», από το live άλμπουμ του «Πάνος στο γκαζόν», με τη ζωντανή ηχογράφηση από την συναυλία του στον κήπο του Μεγάρου.

Ο τραγουδιστής προτίμησε να κρατήσει φυλαγμένα τα καλά του χαρτιά για το φινάλε, με τον κόσμο ν΄ ανυπομονεί για το «Μαντάμ» και φυσικά το «Φίλα με ακόμα». Όμως, μακράν η πιο δυνατή στιγμή του live ήταν όταν ερμήνευσε το «Όταν έχω εσένα» του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου και το Fix σείστηκε στην κυριολεξία.

Αυτό, πάντως, που δεν χρειάζονταν, καθώς το πρόγραμμα ήταν από μόνο του, ούτως ή άλλως, πολύ δυνατό ήταν η πολυλογία του (ας μου επιτραπεί…) σε ορισμένα σημεία του live.

Θα κλείσω αυτό το κείμενο με μία ατάκα της Νατάσσας Μποφίλιου σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον Πάνο Μουζουράκη και σχολίασε πως «είναι σαν γύρω του να έχει ένα τεράστιο φως». Αυτό ακριβώς! Ένας καλλιτέχνης, που άνετα θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο εξωτερικό και που ίσως αδικεί τον εαυτό του, παραμένοντας στην Ελλάδα…

Δείτε περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από το live…

 

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here