20/2/2012
Γράφει η Μαρίνα Σκοπελίτου
Φωτογράφηση: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Την Παρασκευή 17 του μηνός βρέθηκα στην πρεμιέρα της «Παράξενης γιορτής» που έστησαν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ανδριάνα Μπάμπαλη στο Ζυγό. Ο κόσμος είχε αρχίσει να καταφθάνει από νωρίς στο μαγαζί, το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο γέμισε. Χαρακτήρισα το γεγονός αυτό ως αναμενόμενο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι το πόσο αγαπητοί στο κοινό είναι οι δύο αυτοί καλλιτέχνες και ο δεύτερος είναι η απουσία του Μιχάλη Χατζηγιάννη τα προηγούμενα δύο χρόνια από την νυχτερινή Αθήνα, η οποία σίγουρα δημιούργησε μία μεγάλη προσμονή στους θαυμαστές του.

Η ώρα είχε φτάσει 11 και μισή όταν ο αγαπημένος καλλιτέχνης ανέβηκε στη σκηνή του Ζυγού. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το τραγούδι από το  οποίο προέκυψε ο τίτλος της μουσικής παράστασης «Παράξενη γιορτή». Όπως μας εξήγησε ο ίδιος, ο τίτλος αυτός επιλέχθηκε γιατί συμβολίζει το δικό του ξεκίνημα και γιατί ταιριάζει στην εποχή που ζούμε. Η βραδιά που ξεκίνησε τόσο γλυκά συνεχίστηκε με τραγούδια όπως το «Μόνο στα όνειρα», το «Στην άκρη του Παράδεισου», «Το καλύτερο ψέμα» και το «Παιδί της βροχής» που προέρχονται από παλαιότερες δισκογραφικές δουλειές του καλλιτέχνη. Ακούσαμε βεβαίως, και κάποια κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο του, όπως το πολύ χαρούμενο  και ρυθμικό «Ό,τι θες» και το αισθαντικό  «Θάρρος ή αλήθεια» το οποίο ενθουσίασε το κοινό. Μετά από ένα χορταστικό πρώτο μέρος ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έφυγε για τα καμαρίνια και έδωσε τη θέση του στη Βαλάντω Τρύφωνος, η οποία εμφανίζεται μαζί με τους δύο καλλιτέχνες.

Η νεαρή ερμηνεύτρια τραγούδησε δύο τραγούδια της Adele, το «Someone like you» και το «Set fire to the rain». Κρίνοντας από την ερμηνεία της στα δύο αυτά κομμάτια μπορώ να πω πως η νεαρή συμπατριώτισσα του Μιχάλη Χατζηγιάννη και νικήτρια του Greek Idol θα μας απασχολεί στο μέλλον όλο και περισσότερο.

Είχε έρθει όμως η ώρα για να εμφανιστεί στη σκηνή μία από τις πιο όμορφες και ευγενικές φυσιογνωμίες της ελληνικής μουσικής σκηνής, η Ανδριάνα Μπάμπαλη. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να δώσει ένα θετικό μήνυμα στους απαισιόδοξους με το τραγούδι «Δεν είναι αργά». Συνέχισε με κομμάτια όπως το «Δες καθαρά», το «Περιπλανώμενο», το ατμοσφαιρικό «Κούκλα σπασμένη», το «Γίνε κομμάτια» και το «Μοίρα μου έγινες».

Στην σκηνή ανέβηκε και πάλι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για να τραγουδήσει μαζί με την οικοδέσποινα της «γιορτής» το τραγούδι «Βροχή Των Αστεριών», το όμορφο ντουέτο των δύο καλλιτεχνών που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Θάρρος ή αλήθεια».

Οι δύο ερμηνευτές καθισμένοι αντικριστά τραγούδησαν μαζί μερικά από τα πιο όμορφα ελληνικά τραγούδια, όπως «Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων», το «Μη τον ρωτάς τον ουρανό», το «Πες μου μια λέξη» και το «Δίχτυ». Το μέρος αυτό, το οποίο δημιουργούσε την αίσθηση μίας άλλης εποχής, ήταν αν όχι η καλύτερη, σίγουρα μία από τις καλύτερες στιγμές της μουσικής παράστασης.

Αφού η Ανδριάνα Μπάμπαλη μας αποχαιρέτησε, στη σκηνή απέμεινε ο έτερος οικοδεσπότης για να κλείσει την όμορφη βραδιά. Τα τραγούδια που ακούστηκαν στο τελευταίο μέρος ανήκαν στην προσωπική δισκογραφία του τραγουδιστή, όπως άλλωστε και τα τραγούδια του πρώτου μέρους. Κάποια από αυτά ήταν το «Μη με κοιτάς», το «Δε φεύγω», «Ο βυθός» και η «Εκδρομή» που το κοινό ζητούσε συνέχεια. Αυτό που μου έμεινε περισσότερο από το τελευταίο μέρος ήταν το πόσο θερμό ήταν το κοινό, το οποίο πραγματικά δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να τραγουδά μαζί με τον καλλιτέχνη!

Φέρνοντας στο μυαλό μου όλη τη βραδιά θα μπορούσα να πω τα εξής:

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ήταν πραγματικά σε μεγάλα κέφια… Σίγουρα θα υπήρχε κάποιο άγχος λόγω της πρεμιέρας, αλλά δε φάνηκε καθόλου ή τουλάχιστον καλύφθηκε από τη θετική ενέργεια και τη χαρά που φαινόταν να τον διακατέχει. Χόρευε, μιλούσε συνέχεια στο κοινό και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να το ξεσηκώσει! Και βεβαία τα κατάφερε! Όμως πέρα από τη χαρά, μπορούσε κανείς να διακρίνει ένα πάθος και μία λαχτάρα να τραγουδήσει και να μοιραστεί μαζί με όλους εμάς πολλά και έντονα συναισθήματα. Η φωνή του, η στάση του σώματός του και οι εκφράσεις του προσώπου του καθρέφτιζαν αυτή ακριβώς τη λαχτάρα!

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη ήταν ακριβώς όπως την περίμενα απίστευτα γλυκιά και αισθαντική. Ωστόσο, θα ήθελα να την ακούσω λίγο περισσότερο!

Τέλος, τους δύο καλλιτέχνες συνόδευσε μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών που συνέβαλλε και αυτή στο πολύ καλό αποτέλεσμα. Θα ήθελα να πω όμως ότι ένας εξ αυτών, ο Σόλων Αποστολάκης στα πλήκτρα, έκλεψε την παράσταση κυρίως λόγω του γεγονότος ότι φαινόταν να ζει και να απολαμβάνει την κάθε στιγμή του προγράμματος! Αν βρεθείτε στο Ζυγό θα καταλάβετε τι εννοώ…

Και προσωπικά σας προτείνω να βρεθείτε εκεί κάποιο από τα επόμενα Παρασκευοσάββατα. Θα περάσετε σίγουρα πολύ καλά!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΘΕΕ ΜΟΥ,ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΤΡΑΣ!ΦΩΝΑΡΑ,ΚΟΥΚΛΟΣ,SEXY,ΚΑΥΤΟΣ,ΓΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΡΡΕΝΩΠΟΤΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΣΑΓΗΝΕΥΤΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ!!!ΛΙΩΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΟΓΚΟΜΕΝΟ!!!ΑΝΤΡΑΚΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ!!!!ΚΑΘΕ ΚΟΠΕΛΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΝΑΡΙ!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here