11/10/2013
Γράφει η Μάριελ Μπόμπα
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

H Τετάρτη για εμένα έχει το ίδιο feeling με τη Δευτέρα… Μπορεί να έχεις ξεπεράσει το σοκ της έναρξης της εβδομάδας και των υποχρεώσεων, όμως τότε, στη μέση ακριβώς του 7ήμερου συνειδητοποιείς  πόσο μακριά βρίσκεται ακόμη το Σαββατοκύριακο και ρουτινιάζεις ακόμη περισσότερο. Όπως και να έχει, το χθεσινό βράδυ της Τετάρτης μόνο βράδυ ρουτίνας δεν ήταν, τόσο για εμένα, όσο και για όλους όσους παρευρέθηκαν στο Faust. Οι Soul Mates ανέλαβαν την επιμέλεια της βραδιάς και με ήχους soul και funk, δημιούργησαν μια πολύ ξεχωριστή ατμόσφαιρα και παρέσυραν το κοινό στους χαρούμενους ρυθμούς τους.

soulmates_live_2013_10_07

Ποιοι είναι όμως οι Soul Mates; Λίγο πριν την έναρξη του live, συναντήσαμε κάποια από τα μέλη του συγκροτήματος, τα οποία μας είπαν όλα όσα θέλαμε να μάθουμε.

Music Corner: Ποια είναι η σύσταση της μπάντας; Από ποιους αποτελείται η παρέα σας; (Τα αγόρια, δίνουν το λόγο στην παρευρισκόμενη Έμη Χρήστου).
Έμη Χρήστου:
Λοιπόν, ο Σταύρος Χειλάς είναι ο κιθαρίστας μας και ο Χάρης Σκιαδάς o drummer. Στο μπάσο έχουμε τον Κωστή Βήχο, ο οποίος είναι ο οργανωτικός της παρέας και μας βάζει πάντα σε μία τάξη και στα πλήκτρα το Γιώργο Λιάκο, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της μπάντας. Στα πνευστά έχουμε τον Jim Σταρίδα που παίζει τρομπόνι και τον Σπύρο Νίκα που παίζει σαξόφωνο. Στα φωνητικά είμαστε τρεις κοπέλες η Βένια Τούρλου, η Άννα Τάρμπα και εγώ.

soulmates_live_2013_10_35
Έμη Χρήστου

Music Corner: Θα στραφώ λοιπόν στον ιδρυτή της μπάντας… Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία του συγκροτήματος; Πώς κατάφερες να τους μαζέψεις όλους;
Γιώργος Λιάκος:
Η μπάντα αυτή ιδρύθηκε το 2009, αν και η ιδέα είχε ήδη μπει στο μυαλό μου δύο χρόνια πριν την ίδρυση. Η πρώτη στην οποία έκανα κρούση ήταν η Έμη Χρήστου και σιγά σιγά εντάσσονταν και άλλοι μουσικοί. Ωστόσο η μπάντα δεν είχε από την αρχή τη σημερινή της σύσταση. Όπως συμβαίνει συνήθως σε κάθε νέο συγκρότημα πέρασε ένα μικρό διάστημα μέχρι να καταλήξουμε στα μόνιμα μέλη. Αυτό έγινε πριν από περίπου δύο χρόνια, όπου βρεθήκαμε και αμέσως δέσαμε. Έλειπαν βέβαια ακόμα τα παιδιά στα πνευστά, τα οποία προστέθηκαν λίγο αργότερα και… να ‘μαστε!

soulmates_live_2013_10_02
Γιώργος Λιάκος

Music Corner: Να φανταστώ πως είχες από την αρχή ένα συγκεκριμένο concept στο μυαλό σου;
Γιώργος Λιάκος:
Ναι, ήταν από την αρχή σίγουρο πως θα κινηθούμε σε αυτόν τον ήχο, σε soul και funk δηλαδή, και όχι σε κάτι πιθανώς πιο εμπορικό. Νομίζω πως αυτό είναι και το στοιχείο που κράτησε και όλους αυτούς τους καλούς μουσικούς στην μπάντα. Σίγουρα δε θέλαμε κάτι συνηθισμένο ή  να παίζουμε ας πούμε τις διασκευές που ακούμε από τις περισσότερες μπάντες.

Music Corner:  Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι σταθμοί της μπάντας;
Έμη Χρήστου:
Ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς είναι το support που κάναμε στη συναυλία των Quantic και Alice Russell στο Gagarin, όπως και στους αγαπημένους μας Belleruche τον περασμένο Απρίλιο στο Kookoo. Επίσης συμμετείχαμε δύο χρονιές στο Matalla Beach Festival στην Κρήτη και φέτος στο Meteora Music Festival στην Καλαμπάκα, όπου παίξαμε έντεκα άτομα επί σκηνής, αφού φέραμε και τρομπέτα και ένα βαρύτονο σαξόφωνο. Μάλιστα είχαμε την τιμή να παίξουμε με έναν εξαιρετικό τρομπετίστα το Γιάννη Οικονομίδη. Στα highlights μας  επίσης συμπεριλαμβάνεται και η διασκευή του “Travelling without moving” των Jamiroquai, την οποία πρόκειται σύντομα να ανεβάσουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους. Επίσης κυκλοφορεί στα iTunes από την Warner Music μια ακόμα διασκευή που έχουμε κάνει το “Roof Off”  ένα κομμάτι των Laura Vane & The Vipertones.

Music Corner: Ποια είναι τα σχέδια σας για τη φετινή χρονιά;
Κωστής Βήχος:
Υπάρχουν πολλά πράγματα που βρίσκονται στα σκαριά, τα οποία αφορούν κυρίως τις δικές μας δημιουργίες. Έχουμε ήδη κάποια δικά μας κομμάτια, τα οποία έχουν πια ενταχθεί στο πρόγραμμα των εμφανίσεών μας. Διανύουμε μια πολύ δημιουργική περίοδο και μαζεύουμε πια το δικό μας υλικό, με απώτερο σκοπό βέβαια να ηχογραφηθεί. Θα υπάρξουν σίγουρα και live εμφανίσεις, με πρώτη τη σημερινή που αποτελεί την πρεμιέρα της νέας σεζόν.

soulmates_live_2013_10_36
Κωστής Βήχος

Ωστόσο, όσο εμείς μιλούσαμε, ο κόσμος είχε ήδη καταφτάσει. Τελικά, κάπου στις 11 παρά τα φώτα χαμήλωσαν, οι Soul Mates πήραν τις θέσεις τους στη σκηνή και… το party άρχισε!

Πρώτο τραγούδι, με το οποίο οι Soul Mates άνοιξαν τη βραδιά το “Annie” της Erykah Badu. Ένα θερμό καλωσόρισμα από πλευράς τους και μια ανάλογη ανταπόκριση από το κοινό. Η ενέργεια τους φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της παρουσίας τους πάνω στη σκηνή. Στη συνέχεια ακούσαμε το “Thief”, μια από τις δικές τους δημιουργίες που ομολογουμένως μας εντυπωσίασε. Ακολούθησαν  “I wish” από Stevie Wonder, “Don’t you ever” από Sweet Divines, “How you like me now” από The heavy και  πολλά ακόμα κομμάτια, τα οποία ξεσήκωσαν το κοινό. Δικό μας αγαπημένο το “No use” της Kylie Auldist, το οποίο ακούσαμε από την εξαιρετική Βένια Τούρλου.

soulmates_live_2013_10_16

Δεν ήταν βέβαια μόνο η επιλογή των κομματιών που άνετα παρέσερνε το θεατή, αλλά και ο μοναδικός τρόπος της μπάντας. Τα κορίτσια, αληθινές performers άλλαζαν κάθε τόσο θέση στο stage και εντυπωσίασαν με την κίνηση, τη σκηνική τους παρουσία και κυρίως με τις ερμηνευτικές τους ικανότητες. Τρεις φωνές με εντυπωσιακά γυρίσματα και έκταση, οι οποίες έδεναν απόλυτα μεταξύ τους. Εξίσου πετυχημένο όμως ήταν και το ορχηστρικό κομμάτι της μπάντας. Μουσικοί ταλαντούχοι, οι οποίοι μας έπεισαν ότι, έχουν αυτή τη μουσική χημεία που δε συναντάς πάντα σε ένα συγκρότημα. Σαν σύνολο είχαν εξαιρετικό συγχρονισμό, ενώ ατομικά έδιναν ο καθένας τους και κάτι ξεχωριστό στο τελικό αποτέλεσμα.  Όσο για τις δικές τους δημιουργίες “Dance me” και “NEW SONG”, το οποίο θα τιτλοφορηθεί και επίσημα αργότερα, όπως μας πληροφόρησαν ήταν σίγουρα προσεγμένες και ενδιαφέρουσες και μάλλον μαρτυρούν πως η μπάντα είναι πολλά υποσχόμενη.

soulmates_live_2013_10_22

Το δεύτερο μέρος του live είχε ακόμα μεγαλύτερη ένταση, ενώ στο κοινό προστέθηκαν και αρκετοί ακόμα περαστικοί που κατάλαβαν πως άξιζε τον κόπο να εισέλθουν στο χώρο. Ακούσαμε “Tell me about it” από Joss Stone, “Fever”  από Patti Drew, “Work it out” από Beyonce και αρκετά ακόμα κομμάτια που κράτησαν τα decibel ανεβασμένα ως το τέλος του live.

Συμβουλή μας, αν είστε λάτρεις των funk και soul ήχων να γνωρίσετε οπωσδήποτε από κοντά τους Soul Mates με την πρώτη ευκαιρία… Ένα συγκρότημα που έχει σίγουρα κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό, από το οποίο έχουμε πολλά ακόμα να περιμένουμε!

soulmates_live_2013_10_31

 ————–

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here