12/11/2010
www.musiccorner.gr

“Επτά χρόνια, πέντε δίσκοι, τριακόσιες είκοσι παραστάσεις.

Ε λοιπόν  σας καλούμε όλους στο πιο  όμορφο σαλόνι, που όμως θα μπορούσε να είναι και το σαλόνι …του σπιτιού σας!

 Γιατί οι μικροί χώροι διηγούνται άλλες ιστορίες…”

Εncardia

Δυο μοναδικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις με τους encardia θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι φίλοι του συγκροτήματος σε ένα ολοκαίνουργιο χώρο στην Αθήνα, στο Gasbah Hall, στις 19 και 20 Νοεμβρίου. Δυο βραδιές για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 7 χρόνια δυναμικής παρουσίας τους στην ελληνική μουσική σκηνή.

Στις 2 αυτές βραδιές θα παρουσιαστεί και το νέο cd των encardia με τον τίτλο μηterra (ελληνικό στερητικό μη και το Ιταλικό terra),
το οποίο κυκλοφόρησε το καλοκαίρι από το Μελωδικό Καράβι και περιέχει 13 τραγούδια με τις συμμετοχές των Αλκίνοου Ιωαννίδη, Ηλία Λογοθέτη και Franco Corliano.

Oι encardia  είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα απο την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες απο 300 ζωντανές εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλλία και Κύπρο. Έχουν εκδόσει τρείς δίσκους που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται στη σκηνή.

Το χορευτικό ντουέτο Ballo del mare, αναπόσπαστο κομμάτι των encardia, παρουσιάζει τρείς διαφορετικές εκδοχές του χορού της ταραντέλλας (pizzica, tammuriata και Gargano) που για αιώνες λειτούργησε θεραπευτικά εξ αιτίας του δηλητηριώδους τσιμπήματος της αράχνης «Ταραντούλα» και διατηρείται ζωντανός μέχρι σήμερα στις περιοχές του Σαλέντο, της Νάπολης και του Γκαργκάνο (Νότιος  Ιταλία)…

Τα δυο αυτά υπέροχα βράδια θα γεμίσουν μουσικές και τραγούδια απο τη νέα δισκογραφική δουλειά των encardia με τίτλο «Μηterra», αλλά και απο τους δύο προηγούμενους δίσκους του συγκροτήματος, ενώ μια επιλογή απο τις πιο δυναμικές ταραντέλλες του Ιταλικού νότου θα οδηγήσουν τα βήματα όσων παρευρεθούν στη σκηνή!!!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 – ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 10.30 μμ

GASBAH HALL
Aγαθημέρου 3,Αθήνα
Τηλ.κρατήσεων 210.3420700

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here