Ο Μίλτος Πασχαλίδης στα μονοπάτια της electronica, επανερμηνεύει με αυτήν τη διάθεση, το τραγούδι «Στον Ουρανό» σε μουσική Μιχάλη Κουμπιού και ποίηση Διονύση Καψάλη για λογαριασμό της Meditelectro. Είναι η πρώτη φορά που ο Μίλτος Πασχαλίδης …εισχωρεί ερμηνευτικά στον κόσμο της electronica. Ο λόγος; Ο ThroDef, από τους πιο αναγνωρίσιμους dj σ’ όλη την Μεσόγειο: η “συμπαγής” μουσική ταυτότητά του, δε χρειάζεται πλέον συστάσεις.

O ThroDef έχει στο ενεργητικό του remixes σε τραγούδια πασίγνωστων καλλιτεχνών: συνθέσεις του έχουν κυκλοφορήσει εκτός από την Meditelectro, σε συλλογές των Buddha Bar και Café de Anatolia. “Σκαρφαλώνει” τα σκαλοπάτια της επιτυχίας αλματωδώς κι αν αγαπάς τη house και δεν τον έχεις ακούσει ποτέ, μάλλον κάτι κάνεις λάθος.

Το αποτέλεσμα; Ένα ψηφιακό single όπου η αγαπημένη φωνή του τραγουδοποιού Μίλτου Πασχαλίδη και η καθαρής κατεύθυνσης μελωδία, χωρίς περιττά φτιασίδια, του συνθέτη Μιχάλη Κουμπιού συνυπάρχουν και συνδιαλέγονται με τις ‘‘πειραγμένες’’ ηλεκτρονικές και ακουστικές γεννήτριες, τις handmade λούπες, τα vintage και τα σύγχρονα synthesizers.

Η απελευθερωτική δύναμη της ποίησης του Διονύση Καψάλη, λειτουργεί και συμπορεύεται με αυτό το νέο ηχητικό τοπίο, με όλες τις γοητευτικές λεπτομέρειες μίας ποίησης που σκύβει με προσοχή πάνω από τα ανθρώπινα και τον παραλογισμό τους.

Στον ουρανό θα χάθηκαν τα χρόνια, πατημασιές θηράματος στα χιόνια.
Εκεί θα προσμετρήθηκαν οι μέρες, για μια παρτίδα φως με τους αιθέρες.
…Ο ουρανός θησαύριζε τις νύχτες, τοκίζοντας τους μαύρους ωροδείχτες,
και ρήμαζε τη χώρα των ονείρων με τάγματα αγγέλων και μαρτύρων.
…Στον ουρανό πληρώνουμε το νοίκι για μια ζωή που μόλις μας ανήκει,
και λίγο λίγο δίνουμε το σώμα στον ουρανό, εικόνα, και στο χώμα.
…Στον ουρανό γυρίζουμε τα μάτια για κάποια παιδικά μας μονοπάτια,
κι αθροίζουμε πιο αίθριοι στο φως του σκοτάδια, προμηνύματα του αγνώστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here