8/11/2010
www.musiccorner.gr
(Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου)

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού. Με ιστορία 30 χρόνων στην πλάτη τους, ζώντας τη ριζική αλλαγή της μουσικής από τον ρομαντισμό και την επανάσταση της δεκαετίας του ’70 έως την βιομηχανοποίηση και τον αυτοματισμό του 2010, οι Pavlov’s Dog επιστρέφουν στην Ελλάδα να μας παίξουν τις μουσικές τους, τα τραγούδια που αγαπήσαμε και να μας θυμίσουν πως η καλή μουσική, όσα χρόνια κι αν περάσουν, μένει ίδια. Ίσως και να γίνεται καλύτερη και πιο πολύτιμη με τα χρόνια σαν ένα μπουκάλι κρασί!

Δημιουργήθηκαν το 1972 στο St. Luis. Με ήχους αρκετά προχωρημένους για την εποχή τους κατάφεραν να ξεχωρίσουν για το διαφορετικό που προσέφεραν στο κοινό αλλά και για την πολυμελή σύνθεσή τους. Έκαναν έξι δίσκους, άλλοι πιο πετυχημένοι άλλοι λιγότερο, πράγμα που δεν τους εμπόδισε να αποκτήσουν μία ξεχωριστή θέση στα αυτιά και τις καρδιές των ακροατών.

Λόγω του ότι έμειναν για χρόνια δισκογραφικά και μουσικά ανενεργοί οι φήμες έδιναν και έπαιρναν με αποκορύφωμα αυτή που ήθελε τον τραγουδιστή της μπάντας David Surkamp νεκρό, φήμη που εξαπλώθηκε ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Παρά τις μακάβριες φήμες, οι Pavlov’s Dog, επέστρεψαν στα μουσικά δρώμενα το 2004 αν και το 2009 θα φύγει από τη ζωή ο βιολιστής τους, Richard Nadler.

Με έξι δίσκους στο ενεργητικό τους και με πολύ περισσότερες κόντρες με τις δισκογραφικές εταιρείες, θα κυκλοφορήσουν τελικά νέο δίσκο φέτος. Πλέον είναι πιο ώριμοι. Αντιμετωπίζουν τη μουσική σαν διασκέδαση, σαν παιχνίδι. Με την ιδιαίτερη φωνή του Surkamp να μένει απαράλλακτη μετά από τόσα χρόνια και με τη “Julia” να είναι πλέον 36 χρονών, οι Pavlov’s Dog, έρχονται στον Ζυγό την Τρίτη 9 Νοεμβρίου για ακόμα μια συναυλία.

Μπορεί να μην έχουν την αίγλη των Rolling Stones. Μπορεί να μην έχουν την επαναστατικότητα των Clash. Μπορεί να μην έχουν τη δυναμική των Who. Έχουν όμως την ιδιαίτερη μουσική τους. Την αγάπη τους για τη μουσική. Την αγάπη τους για την Ελλάδα. Και τη διάθεση να περάσουν καλά. Το ίδιο κι εμείς που θα είμαστε εκεί…!

Ημερομηνία: 9 Νοεμβρίου 2010
Χώρος: Μουσική Σκηνή ΖΥΓΟΣ, Κυδαθηναίων 22, Πλάκα – Αθήνα
Τιμή Εισιτηρίου: 30 €
Οι πόρτες ανοίγουν: 21:00

Τη συναυλία ανοίγουν οι Rock & Lace

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 210-6465000

Χορηγός Επικοινωνίας : www.musiccorner.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here