Γράφει η Γιώτα Πριόνα
Φωτογραφίες: Νίκος Περίσσιος

Μετρά ήδη 35 χρόνια στην Ελληνική δισκογραφία, κι όμως τα τραγούδια του μένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ, ο γνήσιος ροκάς του χθες, του σήμερα και του αύριο επιστρέφει για να μας υπενθυμίσει πόσο πολύ μας έλειψε η μουσική του. Ο νέος του δίσκος «Παιχνίδια αγάπης» παρουσιάστηκε σε κοινό, φίλους και δημοσιογράφους την Δευτέρα, 23 Μαρτίου στo κατάμεστο Public Café του Συντάγματος.

lakispapadopoulos_parousiasidiskou_2015_3_008

Εντυπωσιακή και ξεχωριστή η συμμετοχή των καλλιτεχνών με την τεράστια ιστορία και το ασύγκριτο ταλέντο, που χαρίζουν τις φωνές τους στον δίσκο. Δεν θα ‘ταν παράτολμο να παραδεχθούμε πως ο δίσκος του Λάκη Παπαδόπουλου γεμίζει τραγουδιστικά από τους μεγαλύτερους Έλληνες ερμηνευτές. Αν χρειάζεστε αποδείξεις για να πειστείτε, ορίστε τα ονόματα αυτών. Αρλέτα, Φοίβος Δεληβοριάς, Νατάσα Θεοδωρίδου, Μαρινέλλα, Πάνος Μουζουράκης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Πάριος, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Πασχάλης Τερζής, Κώστας Χατζής.

«Ίσως είναι ο μόνος συνθέτης που έχει δώσει τραγούδια σε όλο το φάσμα των ελλήνων τραγουδιστών», δήλωσε με περίσσεια σιγουριά η Μαργαρίτα Μάτσα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας MINOS-EMI/UNIVERSAL και ο νέος δίσκος του Λάκη έρχεται για να την επιβεβαιώσει! Τα λόγια της, πάντοτε μεστά. Η ίδια ανέλαβε να προλογίσει και να καλωσορίσει την νέα κυκλοφορία, να μας εξιστορήσει όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια του ενός χρόνου ηχογραφήσεων, να γελάσει με τις συμφωνίες και τις ασυμφωνίες τους, να ευχαριστήσει όλους όσους εργάστηκαν με αφοσίωση. Δικαίως τα βλέμματα και οι αναφορές όλων στράφηκαν στο εξώφυλλο του δίσκου, το οποίο φιλότεχνα διακοσμήθηκε από τον γιο του Λάκη Παπαδόπουλου, Άγγελο . Για τα «Παιχνίδια Αγάπης» είπαν επίσης δυο λόγια και ο Γιώργος Τσάμπρας, δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός, ο Δημήτρης Βραχνός, ραδιοφωνικός παραγωγός του ΜΕΛΩΔΙΑ 99,2 και ο Χρήστος Κάτσιος, εκπρόσωπος της GRUPAMA Ασφαλιστική, η οποία στηρίζει την κυκλοφορία του album.

lakispapadopoulos_parousiasidiskou_2015_3_009

Το στοιχείο εκείνο που έκανε πράγματι την παρουσίαση να ξεχωρίζει ήταν οι live ερμηνείες μερικών εκ των ερμηνευτών του δίσκου. Τον φίλο και συνεργάτη τους τίμησαν με την παρουσία αυτών οι Φοίβος Δεληβοριάς, Μίλτος Πασχαλίδης και Νατάσσα Θεωδορίδου. Ο Φοίβος, ο «αγαπημένος γιος» του Λάκη, συμμετέχει σε δυο κομμάτια του δίσκου. Το πρώτο, γνωστό ως «Ποια θα με πάει σπίτι απόψε» , αποτελεί ντουέτο με τον Λάκη Παπαδόπουλο, ενώ στο δεύτερο «Δεν παίρνω απόφαση καμιά» η φωνή του σμίγει ξανά με του Λάκη Παπαδόπουλου, αλλά και με εκείνου του σπουδαιότερου ροκά του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Η Νατάσσα Θεωδορίδου, βρέθηκε εξίσου στο πλευρό του Λάκη, για να μας τραγουδήσει «Πως χαιρετάνε ξέχασα», ένα από τα υπέροχα λαϊκά τραγούδια του δίσκου.

lakispapadopoulos_parousiasidiskou_2015_3_013

Μαζί τους και ο Μίλτος Πασχαλίδης, στην εντυπωσιακότερη ίσως εκτέλεση της βραδιάς, στα «Ξημερώματα», κομμάτι του οποίου στιχουργός ήταν ο Άκος Δασκαλόπουλος. Όπως δήλωσε ο Λάκης Παπαδόπουλος στο βίντεο-γνωριμίας της αρχής, ο Άκος Δασκαλόπουλος το είχε φυλάξει για τον ίδιο και τον Νίκο Ξυλούρη. «Μετά από χρόνια δικαιώνεται, γιατί βγήκε ένα υπέροχο τραγούδι, τραγουδισμένο από τον Μίλτο Πασχαλίδη» πρόσθεσε χαρακτηριστικά και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.

lakispapadopoulos_parousiasidiskou_2015_3_012

Τέτοιου είδους συναθροίσεις δεν θα μπορούσαν να μην έχουν άρωμα νοσταλγικό. Αφενός μεν γιατί, με το τραγούδι «Πικροσάββατα», ο νους μας αγκυροβόλησε στην θύμηση του Δημήτρη Μητροπάνο. Σε εκείνον άλλωστε αφιερώθηκε. Αφετέρου γιατί άλλοι δυο σπουδαίοι φίλοι του Λάκη Παπαδόπουλου μας τραγουδήσουν και σταμάτησαν τον χρόνο. Ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Γιάννης Γιοκαρίνης ανέβηκαν στην σκηνή. Ανέβασαν μαζί τους την «Σταρ του σινεμά» και την «Ευλαμπία» και εκείνες με την σειρά τους κράτησαν παρέα στην λατρεμένη μας «Μενεξεδιά».

lakispapadopoulos_parousiasidiskou_2015_3_021

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το βράδυ μας και άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην μουσική ιστορία του τόπου. Ας μην το αρνιόμαστε, αυτός ο ροκάς, ο αιώνιος έφηβος, ο σπουδαίος συνθέτης έχει  χαραχτεί μέσα μας πια. Είναι τύχη γενεών ολόκληρων να κληρονομούν τα τραγούδια του. Ας είναι τα «Παιχνίδια Αγάπης» καλοτάξιδα και ας αγαπηθούν από ψυχές ορθάνοιχτες!

 Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη παρουσίαση!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here