29/4/2011
www.musiccorner.gr

28 Απριλίου 2011, Η Sony Music Entertainment ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Δημήτρης Γιαρμενίτης αποχωρεί  από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Sony Music Entertainment Ελλάδας μετά από 30 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας. Υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Γιαρμενίτη η εταιρεία κατέκτησε ηγετική θέση στην αγορά με περισσότερους από 400 πλατινένιους και χρυσούς δίσκους, μεγάλες live ψυχαγωγικές παραγωγές και μία πλειάδα καθιερωμένων και νέων καλλιτεχνών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο  Δημήτρης Γιαρμενίτης ανέδειξε ή/και προώθησε καλλιτέχνες και δημιουργούς μεταξύ των οποίων οι Άννα Βίσση, Δήμητρα Γαλάνη, Καίτη Γαρμπή, Γλυκερία, Χρήστος Δάντης, Φοίβος Δεληβοριάς, Νατάσσα Θεοδωρίδου, αδελφοί Κατσιμίχα, Μανώλης Λιδάκης, Κώστας Μακεδόνας, Έλενα Παπαρίζου, Ορφέας Περίδης, Αντώνης Ρέμος, Stavento, Πασχάλης Τερζής, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μάριος Φραγκούλης.

Ο Kevin Lawrie, President of Europe & Africa της Sony Music Entertainment δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Δημήτρη Γιαρμενίτη για τη μακροχρόνια προσφορά του στη Sony Music Entertainment στην Ελλάδα. Ο Δημήτρης υπήρξε ένα διορατικό στέλεχος που χαίρει της αναγνώρισης των συνεργατών του και της ελληνικής αγοράς συνολικά ως ένας από τους πρωτοπόρους της δισκογραφικής βιομηχανίας  στην Ελλάδα. Η Sony Music Entertainment πέτυχε πολλά με τον Δημήτρη Γιαρμενίτη στο τιμόνι της εταιρείας και προσβλέπουμε στην αξιοποίηση αυτών των επιτευγμάτων με μια νέα διοικητική δομή, η οποία θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον. Δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε τις δραστηριότητες μας στην Ελλάδα και αναδιαμορφώνουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα του.»

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας, ο προσανατολισμός της Sony Music Entertainment Ελλάδας παραμένει η προώθηση καθιερωμένων καλλιτεχνών, η ανεύρεση και ανάδειξη νέων ταλέντων, η αξιοποίηση επιτυχημένων τηλεοπτικών προγραμμάτων όπως το X-Factor, η δημιουργία live ψυχαγωγικών παραγωγών, νέων ψηφιακών πλατφορμών και μουσικών υπηρεσιών για τους καταναλωτές, καθώς και ευκαιριών branding για καλλιτέχνες και εταιρικούς πελάτες.

Ο Δημήτρης Γιαρμενίτης δήλωσε «Είμαι βαθιά συγκινημένος που η θητεία μου έφτασε στο τέλος της. Στη διάρκεια των 30 χρόνων εργάστηκα για να κάνω τη Sony Music Entertainment Ελλάδος ηγέτη στην ελληνική  μουσική βιομηχανία και τη βιομηχανία του θεάματος και είμαι περήφανος που υπήρξα μέρος των πολλών επιτυχιών της εταιρείας. Ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι που δε θα ξεχάσω ποτέ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συναδέλφους, καθώς και τους καλλιτέχνες και συνεργάτες της Sony για αυτά τα επιτεύγματα και να εκφράσω τη δέσμευσή μου ότι θα βρίσκομαι δίπλα στην εταιρεία για ο,τιδήποτε χρειαστεί στη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μουσική βιομηχανία άλλαξε κατά τη διάρκεια αυτών των 30 ετών και σήμερα η οικονομική κρίση και οι νέες τεχνολογίες την αλλάζουν εκ νέου. Αναμένω με ενδιαφέρον τις νέες εξελίξεις στο χώρο μας και εύχομαι στους συναδέλφους και στη νέα ηγεσία ό,τι καλύτερο για το μέλλον.»

Τα καθήκοντα του Δημήτρη Γιαρμενίτη θα αναλάβει προσωρινά η Ελένη Φωσκόλου, η οποία θα συνεχίσει να ηγείται του τμήματος νομικών υποθέσεων της εταιρείας ως Business & Legal Affairs Director, θέση την οποία κατέχει από το 2001.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here