Σε συνέχεια χθεσινού μας άρθρου, σχετικά με την “παραίτηση” του Phil Collins από τη μουσική του καριέρα…

Από τον περασμένο Οκτώβριο ο Phil Collins είχε αφήσει υπονοούμενα ότι σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από την ενεργό μουσική σκηνή, αλλά με τις νέες του δηλώσεις κάνει πιο πιθανό αυτό το ενδεχόμενο. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα κάνω κάτι άλλο”, είχε δηλώσει τότε, όταν αποκάλυψε ότι θα διακόψει την καριέρα του για να γράψει βιβλίο για τη μάχη του Άλαμο, ένα από τα αγαπημένα του θέματα. “Αν γράψω τραγούδια, δε νομίζω ότι θα τα ηχογραφήσω για να δημιουργήσω ένα νέο άλμπουμ ή κάτι τέτοιο. Πραγματικά δε νομίζω ότι έχω τη διάθεση να κάνω κάτι τέτοιο σ’ αυτή τη φάση”, είχε δηλώσει τον Οκτώβριο.

Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο περιοδικό FHM, ο Collins έγινε λίγο πιο ακριβής για τα σχέδιά του, αλλά ακόμα δεν έκλεισε οριστικά την πόρτα στη μουσική του καριέρα που ξεκίνησε το 1968. Παρακολουθώ τα βραβεία του MTV και σκέφτομαι ότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκομαι κι εγώ στον ίδιο χώρο. Δεν ανήκω σ’ αυτόν τον κόσμο και δεν πιστεύω ότι θα λείψω σε κανέναν. Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος όταν με σκέφτομαι μακριά από τον χώρο”, δήλωσε ο σπουδαίος μουσικός. Θα φύγω με το ποδήλατο για μυστηριώδεις διακοπές και δεν θα επιστρέψω ποτέ. Θα ήταν ένας πολύ ωραίος τρόπος να τελειώσει κάπως έτσι αυτή η ιστορία, δε νομίζετε;”, συνέχισε ο καλλιτέχνης.

Ο Collins πιστεύει ότι προβλήθηκε υπερβολικά στην καριέρα του, ιδιαίτερα την περίοδο όπου και η σόλο καριέρα του αλλά και η συμμετοχή του στους Genesis, τον είχαν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Είναι δυσάρεστη έκπληξη να συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που μεγάλωσαν μαθαίνοντας να με μισούν. Συγνώμη που όλα ήταν τόσο επιτυχημένα στην καριέρα μου. Ειλικρινά δεν ήθελα να γίνουν έτσι τα πράγματα”, συνέχισε μιλώντας, προφανώς, για όσους φθόνησαν τις επιτυχίες του.

Ο μουσικός άφησε για το τέλος τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, συνέπεια της πολύχρονης καριέρας του ως ντράμερ. Έχει νευρολογικά προβλήματα και στα δύο του χέρια, που δεν του επιτρέπουν ούτε να κρατάει τις μπαγκέτες, απώλεια ακοής και έναν εξαρθρωμένο σπόνδυλο. Δεν με ανησυχεί τόσο το ενδεχόμενο να μην μπορέσω να ξαναπαίξω ντραμς. Περισσότερο με ανησυχεί το να μην μπορώ να κόψω μια φέτα ψωμί με ασφάλεια ή να μην μπορώ να παίξω με τα παιδιά μου. Οι γιατροί μου λένε ότι βρίσκομαι σε ανάρρωση, αλλά θα χρειαστεί ακόμα ένας χρόνος για να επανέλθω”, ολοκλήρωσε ο Collins.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here