Με αφετηρία το εμβληματικό αντιπολεμικό έργο του μεγάλου τραγικού ποιητή Ευριπίδη, «Τρωάδες», το «Σχήμα εκτός Άξονα» έρχεται για δεύτερη φορά μέσα στη φετινή θεατρική χρονιά στην Αθήνα για να ξετυλίξει τις «Πορείες Τρωάδων», ένα έργο σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Θεοφανίδου, που καθρεφτίζει την αλαζονεία της εξουσίας και τις ολέθριες συνέπειές της σε κάθε εποχή.

«Εκάβη – Κασσάνδρα: Δύο γυναίκες σε μία διαδρομή από το παρελθόν στις μέρες μας.

Με αφορμή την τραγωδία του Ευριπίδη, και συγκεκριμένα τις δύο αυτές γυναίκες, η παράσταση επιδιώκει να φέρει πιο κοντά στον θεατή τις πορείες τους και να φωτίσει στιγμές τους μέσα από αποσπάσματα της τραγωδίας αλλά και από μαρτυρίες άλλων γυναικών, που έζησαν μεταγενέστερα και βίωσαν την καταστροφή και τον ξεριζωμό, δημιουργώντας ένα υλικό που ακροβατεί ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες.

Το υλικό αυτό είχε γίνει αφορμή πριν 4 χρόνια να πραγματοποιηθεί μία πρώτη παράσταση που αγκαλιάστηκε από το κοινό. Τότε συν – σκηνοθέτης μαζί μου ήταν ο Αλέξανδρος Ζαφειριάδης και Κασσάνδρα η Αλεξία Σαπρανίδου. Το ίδιο υλικό έγινε και πάλι η αιτία να ξανά ασχοληθούμε μαζί του, να το ανανεώσουμε με καινούργιους ως επί το πλείστον συνεργάτες και να δημιουργήσουμε μια άλλη παράσταση που παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη σε διαφορετικούς χώρους τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2016. Η παράσταση τώρα μεταφέρεται στην Αθήνα.

Το θέμα των πολέμων και της προσφυγιάς είναι δυστυχώς πιο επίκαιρο από ποτέ. Το χθες, το σήμερα και ενδεχομένως το αύριο έχουν κοινές εμπειρίες. Ο τόπος και ο χρόνος μόνο αλλάζουν».

Αναστασία Θεοφανίδου

poreies_troadon_2017_05

Οι «Πορείες Τρωάδων» παίχτηκαν με επιτυχία τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2016 στο Μπενσουσάν Χαν και στο Coo bar στη Θεσσαλονίκη.

Οι παραστάσεις στην Αθήνα γίνονται σε συνεργασία με το Eclipse Group Theater.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία, Σύνθεση κειμένων: Αναστασία Θεοφανίδου
Σκηνικό- Κουστούμια: Ειρήνη Ατματζίδου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Αίγλη Κατσίκη, Αντώνης Μιχαλόπουλος
Προετοιμασία ρόλων: Αλέξανδρος Ζαφειριάδης

Σχεδιασμός εντύπων: Ειρήνη Ατματζίδου
Φωτογραφίες: Elise Ntoremi
Εκτύπωση εντύπων: Graphica

Ερμηνεύουν: Αναστασία Θεοφανίδου, Ανδρομάχη Φουντουλίδου

26, 27, 28 Μαΐου στις 9:30 μ.μ.

Βρυσάκι Χώρος Τέχνης και Δράσης
Βρυσακίου 17, Πλάκα
Κρατήσεις θέσεων – πληροφορίες: τηλ. 210 3210179 (ώρες: 12 – 8 μ.μ., περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα

Εισιτήρια: 10 ευρώ και  5 ευρώ (φοιτητικά, ατέλειες και ανέργων)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here