Ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ. Ιστορίες ανθρώπων που λυγίζουν κάτω από ακραίες καταστάσεις. Πώς μετατρέπονται από θύματα σε θύτες, χάνοντας ό,τι πολυτιμότερο έχουν…την αθωότητά τους. Το έργο αυτό τολμά να κοιτάξει τη ζωή κατάματα, να δώσει σάρκα κι οστά σε «αφανείς ήρωες», και δε διστάζει να θίξει κρίσιμα θέματα, όπως είναι η σεξουαλική κακοποίηση κι η ενδοοικογενειακή βία. Επιπλέον, με έναν τρόπο επικίνδυνα γοητευτικό πραγματεύεται πανανθρώπινα θέματα, τον έρωτα, την απογοήτευση, φτάνοντας μέχρι και την άρνηση του ίδιου του θανάτου. Μέσα σε ένα πλαίσιο ρετρό, ο φόβος, το κυρίαρχο ανθρώπινο ένστικτο, μετουσιώνεται σε ένα μεγάλο «θέλω».

pou_na_sou_eksigo_2015_11_001

Το «Πού να σου εξηγώ…στοιχειωμένη αθωότητα» επιστρέφει για 2η χρονιά με νέες ιστορίες, όλες ενωμένες σε μία. Κι αυτή η ιστορία μοιάζει σίγουρα με κάποια ιστορία που έχεις ζήσει. Αν όχι εσύ, κάποιος άλλος που σου μοιάζει. Μοιάζουμε μεταξύ μας οι άνθρωποι, ωστόσο, ποτέ δεν είμαστε ίδιοι. Υπάρχουν αυτά που μας ενώνουν, κι άλλα τόσα που μας χωρίζουν. Κάπου, στα μισά του δρόμου, βρίσκει ο ένας τον άλλο. Ούτε η Ζωή η ίδια γνωρίζει πόσο θα κρατήσει αυτό το σμίξιμο, για πόσο θα κρατήσει το Μαζί. Αναπάντεχη η ένωση, αναπάντεχος κι ο χωρισμός. Απρόσμενες οι εξελίξεις, ομιχλώδη τα μονοπάτια κι επίπονες οι επιλογές. Κάποιοι δεν τα καταφέρνουν. Αυτοί είναι οι ήρωες του «Πού να σου εξηγώ…στοιχειωμένη αθωότητα».

pou_na_sou_eksigo_2015_11_002

Λόγια από το έργο
“Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να συμβαίνουν κάποια πράγματα. Ακόμα και τώρα που μπορώ να ξέρω περισσότερα από πριν, υπάρχουν γεγονότα που δεν έχω καταφέρει να εξηγήσω. Κι ούτε πρόκειται. Απλά τα αποδέχεσαι. Δεν τα αντέχουν κι όλοι, όλα αυτά που μπορεί να τους τυχαίνουν. Πρέπει, αλλά εδώ που τα λέμε, κάποια πράγματα είναι τόσο αναπάντεχα που βρίσκουν απροετοίμαστη την ίδια τη ζωή, πόσο μάλλον εμάς, που απλά την ακολουθούμε…”

Οι συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ευτυχία Αργυροπούλου
Κείμενο: Νάνσυ Μητροπούλου

Παίζουν: Ιωάννα Δαρμή, Άννα Μοραΐτου, Κορίνα Οικονομάκη, Ίλια Παππά, Θανάσης Πατριαρχέας, Παναγιώτα Χαϊδεμένου

Guest εμφάνιση: Ευτυχία Αργυροπούλου
Συμμετέχει: η μικρή Εριέττα Τσαρούχη
Σύνθεση – Μουσική & Στίχοι: Νίκος Κουβαρδάς
Χορογραφίες: Στέλλα Γιαννουλάκη
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιούλη Καλημέρη
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ίλια Παππά, Κατερίνα Κάντσου
Βίντεο: Κωνσταντίνος Βλαχάκης
Φωτογραφίες: Κατερίνα Φαρφαρά, Christina Baseos

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Ημέρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή, στις 21.15

L.A. (Life nArt) Theater
Κωνσταντινουπόλεως 82, Μετρό Κεραμεικός
Κρατήσεις: 210-5789337

Πρεμιέρα: Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, στις 21.15

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12 €,
Φοιτητικό/Ανέργων 8 €,
Προπώληση 10 €

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here