11/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Την επανένωση των Black Sabbath θεωρεί πολύ πιθανή ο Ozzy Osbourne.

Το heavy metal συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1968 από τους Tony Iommi, Bill Ward, Ozzy Osbourne και Geezer Butler, διαλύθηκε οριστικά (;) το 2006, αφήνοντας στην ιστορία 18 studio άλμπουμς που έγιναν πολλές φορές χρυσά και πλατινένια σε Βρετανία και Αμερική. Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία ήταν το δεύτερο της καριέρας τους, το “Paranoid” του 1970, που σκαρφάλωσε στην κορυφή των βρετανικών charts και έγινε τέσσερις φορές πλατινένιο στην Αμερική.

Ο Ozzy στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του βιβλίου “Trust Me, I’m Dr. Ozzy”, που περιλαμβάνει αποσπάσματα από τη στήλη με συμβουλές που διατηρεί στο περιοδικό Rolling Stone, ρωτήθηκε για την πιθανότητα επανένωσης του γκρουπ με την αρχική του σύνθεση και την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ. Είναι πάρα πολύ πιθανό. Οι προοπτικές είναι θετικές. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και δεν έχουμε κάνει καμία ηχογράφηση. Αν πετύχει (η επανένωση) θα δούμε τι θα γίνει. Αν δεν πετύχει, θα συνεχίσω αυτό που κάνω”, δήλωσε ο Ozzy στο Billboard.

Η δήλωση αυτή του Ozzy έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον κιθαρίστα Tony Iommi που πριν από λίγο καιρό είχε «επιτεθεί» εναντίον δημοσιογράφου που τον ρώτησε αν επιθυμεί ένα νέο άλμπουμ των Sabbath. Ωστόσο, στο χώρο της showbiz όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να είναι πάντα ανοιχτά. Οι καλλιτέχνες, άλλωστε, «φημίζονται» για την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία τους και τις τακτικές αλλαγές αποφάσεων και απόψεων. Τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος συναντήθηκαν όλα μαζί για τελευταία φορά το 1997 για το “Reunion”, ένα live άλμπουμ στο οποίο υπήρχαν και δύο νέα τραγούδια, τα “Psycho Man” και “Selling My Soul”. Τα τραγούδια αυτά ήταν τα πρώτα που ηχογράφησαν τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος μετά το “Never Say Die!” του 1978. Οι πολλές αλλαγές σύνθεσης, έκτοτε, δεν έδωσε την ευκαιρία στους ιδρυτές των Black Sabbath να ξανασυναντηθούν.

Εκτός αν μας κάνουν την …έκπληξη και το πράξουν τώρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here