26/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Τάδε έφη Sting, ο σπουδαίος μουσικός που δε θέλει να χάνει χρόνο αναπολώντας τα περασμένα.

Ο καλλιτέχνης συμπλήρωσε τα εξήντα του χρόνια στια 2 Οκτωβρίου και ήταν μια ευκαιρία γι’ αυτόν να σκεφτεί πού έχει φτάσει και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Γενικά είναι ικανοποιημένος και, παρά κάποιες δυσκολίες της ηλικίας, παραμένει θετικός.

Προφανώς έχω περισσότερο παρελθόν από μέλλον. Αυτό είναι δεδομένο. Αλλά πιστεύω ότι αυτά που έχω πραγματοποιήσει στη ζωή μου, αυτά που έχω αφήσει πίσω μου, δίνουν ένταση”, δήλωσε ο μουσικός. Πρέπει να ζήσω κάθε στιγμή και δε σκοπεύω να χάσω χρόνο «κλαίγοντας». Είμαι σε καλή κατάσταση, είμαι υγιής, είναι ευτυχισμένος, έχω μια υπέροχη οικογένεια, έχω μια σπουδαία καριέρα. Δεν υπάρχει κάτι που να με στενοχωρεί”, συνέχισε ο Sting.

Ο μουσικός φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια σόλο καριέρας, και του φαίνεται απίστευτη η αντοχή του στο χρόνο στη σκληρή μουσική βιομηχανία, αλλά δε σκοπεύει και να αποσυρθεί, ενώ αισθάνεται περήφανος για τη δουλειά του. Είκοσι πέντε χρόνια είναι μεγάλη χρονική περίοδος. Είναι ένα τέταρτο του αιώνα, άρα αξίζει να το γιορτάσουμε. Είμαι εδώ, συνεχίζω να παίζω μουσική και πολλές φορές που κοίταξα στο παρελθόν μου, αυτά που άκουσα μου άρεσαν. Σκέφτηκα ότι η δουλειά μου άξιζε πραγματικά”.

Δεν μπορώ να πω ότι όλα μου τα τραγούδια ήταν εξαιρετικά. Αλλά γενικά, όταν ακούω τις παλιότερες δημιουργίες μου ανακαλύπτω ότι οι επιλογές μου ήταν κατά κανόνα σωστές”, συνέχισε ο Sting. Φυσικά έκανα και λάθος επιλογές, αλλά οι περισσότερες ήταν σωστές κι αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου. Θα ήθελα να γιορτάσω άλλα 25 χρόνια μουσικής”, ολοκλήρωσε ο μουσικός σε εκπομπή του BBC.

Δε μπορούμε παρά να του ευχηθούμε όχι μόνο 25, αλλά …125 χρόνια ακόμα μουσικής δημιουργίας! Το αξίζει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here