Γράφει η Ντέπυ Σιδέρη

Σήμερα τα ξημερώματα, έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς. Ένας άνθρωπος που χάρισε απλόχερα γέλιο και χαρά, από το 1953 που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Σε ηλικία 88 ετών κατέληξε από λοίμωξη του αναπνευστικού ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του Αττικόν και μεγάλη επιβάρυνση της καρδιακής και νεφρικής του λειτουργίας.

Γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 στον Βύρωνα Αττικής, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης.

Έχει παίξει σε σχεδόν 100 έργα για τον κινηματογράφο, τα περισσότερα εκ των οποίων έκαναν πολύ σημαντική επιτυχία. Σημαντική ήταν η παρουσία του και στο θεατρικό σανίδι, ενώ έπαιξε και σε πάρα πολλές ταινίες για video, την εποχή της έξαρσης της βιντεοκασέτας (μέσα δεκαετίας 80), καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές που έκαναν κι αυτές μεγάλη επιτυχία.

Πήγε κρυφά στην δραματική σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, πλήρωνε τα δίδακτρα ζητώντας λεφτά από τους γονείς του …δήθεν για να κουρεύεται (σύμφωνα με ομολογία της αδελφής του). Εκείνη είχε αναφέρει σε συνέντευξή της και το ταλέντο του στη ζωγραφική. Αποφοίτησε το 1953. Την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος την απέκτησε με την τρίτη προσπάθεια.

Αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια). Δούλεψε έτσι περίπου 2 χρόνια πηγαίνοντας σε κωμοπόλεις της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας. Κατέβηκε στην Αθήνα με προτροπή της Καλλιόπης Δαμβέργη (Καλή Καλό).

Η πρώτη κινηματογραφική ταινία που συμμετάσχει είναι “Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται” το 1953. Πρώτη του θεατρική εμφάνιση το 1969 στη θεατρική παράσταση “Αγάπη μου παλιόγρια” και “Ο Στρατής παραστράτησε”. Στη μνήμη των μεγαλύτερων, ο Κώστας Βουτσάς έχει μείνει ως “Ο Ονειροπαρμένος” -ήταν η πρώτη του πρωταγωνιστική τηλεοπτική εμφάνιση στη μικρή οθόνη – με τηλεοπτική μητέρα  του, τη Μαίρη Μεταξά, με την οποία είχε συνεργαστεί στα μπουλούκια.

Ο ίδιος ο Κώστας Βουτσάς είχε πει σε συνέντευξή του ότι δούλευε από 12 ετών πουλώντας τσιγάρα. Σε περιόδους μεγάλης φτώχειας έτρωγαν μόνο στραγάλια και νερό. Και επειδή έζησε την ανέχεια, θεωρούσε ότι το χρήμα έπρεπε να το μοιράζεται. Έχει αποκτήσει 4 παιδιά και έχει κάνει ισάριθμους γάμους. Με την πρώτη του γυναίκα, την ηθοποιό και χορεύτρια Έρρικα Μπρόγιερ –η οποία έφυγε από τη ζωή στις 5 Ιανουαρίου 2020- απέκτησε την πρωτότοκη κόρη του Σάντρα (1972). Η Έρρικα είχε δηλώσει ότι ο Κώστας Βουτσάς ήταν ο έρωτας της ζωής της.

Έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας. Ο θετός γιος του (από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού), Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός.

Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με την Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον Φοίβο.

Μέχρι πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο,  με λοίμωξη του αναπνευστικού, πρωταγωνιστούσε στην παιδική θεατρική παράσταση “Ο Καραγκιόζης και η Ειρήνη εναντίον του πολέμου”. Πίστευε πάντα, ότι η δουλειά σου δίνει ζωή και ότι ο άνθρωπος αρρωσταίνει αν μένει σπίτι. Ήταν λάτρης των γυναικών, ο ίδιος ισχυριζόταν σε συνέντευξή του ότι: “Η γυναίκα δεν είναι πάθος, είναι αποστολή. Πάθος είναι τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και ο τζόγος“!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here