OPERA CHAOTIQUE
(σε… meeting με τoν Θανάση Κρεμασμένο)

Κι εκεί που οι Opera Chaotique ετοιμάζονταν να γιορτάσουν τα 9 χρόνια παρουσίας τους στις σκηνές και τη δισκογραφία σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σειρά παραστάσεων και ένα νέο ελληνόφωνο (για πρώτη φορά) δίσκο τους, ήρθε το …χάος!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο με αυτούς τους τύπους που κατορθώνουν να ισορροπούν μαεστρικά υπέροχες μουσικές (καμπαρέ, τζαζ, έντεχνο, ροκ και όπερα φυσικά) με το αστείρευτο και απρόβλεπτο χιούμορ τους.

Εν μέσω καραντίνας και έχοντας πάρει προφυλάξεις (απαραίτητες έτσι κι αλλιώς στις επαφές με αυτό το τρομερό ερωτικό ντουέτο), μιλήσαμε εξ αποστάσεως για το πώς βιώνουν τον εγκλεισμό και την ανατροπή της καθημερινότητας που ξέραμε και τα προσεχή σχέδια τους…

Καλημέρα παιδιά! Πώς βιώνετε τον εγκλεισμό; Μένετε παρεΐτσα;
Ο Τenorman μένει μόνος ενώ ο Voodoo με την γυναίκα του. Φήμες θέλουν ο ένας να ζηλεύει τον άλλον!!!!

Ο εγκλεισμός αφήνει χώρο στην έμπνευση;
Ελπίζουμε η έμπνευση να έρθει σύντομα, πριν δώσουμε ένα κωμικοτραγικό τέλος, όπως αρμόζει σε κάθε αυτόχειρα που υπολογίζει στην υστεροφημία του.

Ποιός συγγραφέας πιστεύετε ότι θα μπορούσε να είχε γράψει την ιστορία που ζούμε;
Αν την έγραφε ο Bukowski ή ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ θα είχε τουλάχιστον ενδιαφέρον. Αυτοί που θα μπορούσαν όμως, η αλήθεια είναι πως με αφήνουν αδιάφορο.

Περιγράψτε μου ένα τέλος της ιστορίας με το “σατανικό” μυαλό σας!
Το τέλος της ιστορίας αυτής που θα προτιμούσαμε δεν λέγεται, γιατί εμπεριέχει βρισιές, ανωμαλίες και διαστροφές, τα σημαντικά πράγματα στη ζωή δηλαδή, μαζί με ακατονόμαστες πράξεις, άσεμνες χειρονομίες και δημόσιους λιθοβολισμούς, που και ο σατανάς ο ίδιος θα δυσκολευόταν να εγκρίνει.

Θα βγούμε καλύτεροι ή χειρότεροι από αυτή τη περιπέτεια;
Το πιθανότερο είναι πως θα βγούμε ίδιοι, έχει αποδειχτεί πως ο λαός ξεχνάει εύκολα και προσαρμόζεται επίσης εύκολα. Το ερώτημα είναι πότε θα βγούμε και φυσικά άγνωστο τι θα γίνει με την οικονομία και φυσικά και για εμάς τους καλλιτέχνες που ζούμε από τις ζωντανές συναυλίες!

Θα βγάλετε σπιτικό Live ή είστε τίποτα σνομπαρίες;
Είναι γνωστό ότι είμαστε σνομπαρίες, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μάλλον θα κάνουμε κάτι. Ξέρουμε ότι το κοινό μας δεν μπορεί να υποφέρει τη ζωή δίχως το live μας, και οι 7 που μας ακολουθούν μας το ζητούν απεγνωσμένα!

Τελικά ο δίσκος σας με ελληνικό στίχο, πότε με το καλό θα κυκλοφορήσει;
Για αρχή κυκλοφορήσαμε προ ημερών το νέο μας τραγούδι που συνοδεύεται από ένα πανέμορφο βίντεο κλιπ, τα “Αποδομητικά Πουλιά”! Σύντομα θα κυκλοφορήσει και ολόκληρο το άλμπουμ, όλα είναι έτοιμα. Σχεδόν…

Kι ένα μήνυμα στο κοινό σας μέχρι να το ξανασυναντήσετε;
Και στους 7 φανατικούς θαυμαστές μας στέλνουμε την αγάπη μας, να πλένουν τα χέρια τους (πολύ σχολαστικάααααα), να τρώνε καλά, να γυμνάζονται και να μη σαπίζουν όλη μέρα στον καναπέ, να κάνουν κανένα παιδί που θα είναι οι επόμενοι θαυμαστές μας, να προσέχουν πολύ και κυρίως να μην αφήνουν το άγχος να τους κυριεύει, γιατί χάρη σε αυτούς υπάρχουμε κι εμείς. Χωρίς εσάς, θα μέναμε σπίτι συνεχώς.

Προτείνετε μου το τραγούδι – soundtrack του τέλους του Κόσμου!
Χρήστος Κουτσογιάννης (Voodoo drummer): Squirrel Nut Zippers – La Grippe

Γιώργος Τζιουβάρας (Tenorman): Zager & Evans – In the year 2525

———————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του MusicCorner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here