20/4/2011
www.musiccorner.gr

Παρασκευή 29 Απριλίου
Πολυχώρος Terra Petra @ Τραίνο
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

Ώρα Έναρξης: 22:30
Είσοδος Ελεύθερη

Mε μεγάλη χαρά κι ικανοποίηση ανακοινώνουμε πως στις 29 Απριλίου, στο συναυλιακό χώρο ΤΡΑΙΝΟ στο Level 3 του πολυχώρου Terra Petra θα καταλάβει με τις μοναδικές κι ασύγκριτες μουσικές του ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και σπουδαία συγκροτήματα των τελευταίων ετών της χώρας μας. Η πολυσυλλεκτική ελληνική μπάντα PALYRRIA, που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στην παραδοσιακή μουσική και τις σύγχρονες μουσικές της δύσης (electro, dub, techno, κτλ) έρχεται να πλημμυρίσει τις καρδιές μας  με τους αρχαϊκούς και ταυτόχρονα φουτουριστικούς ρυθμούς της.

Οι PALYRRIA διατηρούν μια συνθετική ικανότητα που σε καθηλώνει. Μία μουσική πανδαισία, μία παραγωγή με επιμέλεια στα όρια της τελειομανίας, σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα. Με μεγάλη συνέπεια εδώ και μία δεκαετία αποτελούν ένα από τα πιο δυναμικά συγκροτήματα που ασχολούνται με τη συνύπαρξη των παραδοσιακών δρόμων και της μουσικής τεχνοτροπίας της παγκόσμιας dance/electronica κουλτούρας των τελευταίων δεκαετιών.

Δημιουργήθηκαν το 1996 σαν ένα dance project. Το 1999 διαμόρφωσαν τον προσωπικό τους ήχο, που τους χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα. Το ονομάζουν World-Electro και όντως η μουσική τους δεν είναι ούτε αμιγώς ηλεκτρονική, ούτε όμως και καθαρά “ethnic”.  Είναι μια προσπάθεια αναγέννησης της (ελληνικής κατά κύριο λόγο) παραδοσιακής μουσικής μέσα από τις σύγχρονες μουσικές της δύσης (electro, dub, techno, κτλ). Χρησιμοποιούν αρχαίες Αιολικές κλίμακες, την πεντατονία της Ηπείρου, όργανα που μας έρχονται από τα βάθη της ιστορίας, σμίγοντάς τα με τον ηλεκτρονικό ήχο, τους club ρυθμούς και τη μουσική τεχνολογία, σε ένα πάντρεμα που μοιάζει αρχαϊκό και φουτουριστικό ταυτόχρονα.

Οι PALYRRIA έχουν ήδη συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ και διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Synch Festival, European Music Day, Φεστιβάλ Άρδα, Samothraki Dance Festival, Αθήνα 2004 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων), ενώ μετρούν πολυάριθμες εμφανίσεις σε clubs της Ελλάδας και της Κύπρου. Το 2004 με τον ομώνυμο δίσκο τους έφτασαν στο Νο 8 του World Music Chart Europe (WMCE) τον Οκτώβριο και στο Νο 20 στο Top-100 του Radio Producers Charts του WMCE για τo ίδιο έτος. To 2006 στο Τόκιο, το 2007 στην Κορέα (1ο  Βραβείο Καλύτερης Παραδοσιακής Μουσικής Παράστασης) και στο Λονδίνο (2nd Pulse Festival of Central and Eastern European Music) ενώ, το 2008 περιόδευσαν στην κεντρική Ευρώπη και στα Βαλκάνια. Αποτέλεσαν επίσης ένα από τα 4 Ευρωπαϊκά συγκροτήματα που επιλέχθηκαν για το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα περιοδειών “The Time Project” όπου συμμετείχαν και οι Ούγγροι Mitsura.

Στον τελευταίο (4ο) δίσκο τους “Electrifying Nature” που κυκλοφόρησε στις 17/5/10 είχαμε ένα πλήθος συνεργασιών με σπουδαία ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως Kumar (Κούβα), από το συγκρότημα των Ojos de Brujo, οι Maxwell Wright & DJ Panko (Ισπανία), Florian Mikuta (Ρουμανία), Matthias Loibner (Αυστρία) και  Αχιλλέας Περσίδης, Παντελής Στόικος, Σεραφείμ Μαρμαρίδης, Γιάννης Δημητριάδης από την Ελλάδα.

Οι PALYRRIA διευρύνουν διαρκώς τους εκφραστικούς ορίζοντες τους, γεγονός που αποδεικνύεται από τον καταιγισμό πρωτοποριακών συνθέσεων σε κάθε τους βήμα, ενώ σε κάθε εμφάνιση τους προσφέρουν απλόχερα μία δυναμική σκηνική παρουσία με ένα ήχο μεστό, γεμάτο και άκρως ξεσηκωτικό! Προετοιμαστείτε για μια ξέφρενη νύχτα υπό τους ήχους των “Pyrovasia 1208”, “Karsilamas”, “Ikariotikos” κ.α.

Δισκογραφία:
Electrifying Nature (Cantini – CD) [2010]
Methexy (Protasis – CD) [2006]
Palyrria (Cantini – CD) [2004]
Zero Gravity (Rubber Records – CD) [2001]
Pythia’s Last Dream (Music DNA – EP) [1996]

Συλλογές:
Europavox, “Ioli”, Foudation Lagarder France [2006]
Made In Greece, “Kyma”, Lola’s World Germany [2005]
Chillogram, “Nilos Dub”, Peak Rec Switzerland [2005]
Ethnica III, “Ikariotikos”, EMI [2004]
Lounging’ in the House, “Chillum Reggae”, Eros Music [2004]
Deep Tones, “Morning Lyre” (Blend rmx), Rubber Rec [2003]
Ethnic Odyssey, “Manolis Dub”, Eros Music [2001]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here