14/3/2011
www.musiccorner.gr

Από μικρή μέσα στη μουσική, από την παιδική χορωδία του Δήμου και το πρώτο της συγκρότημα στην Α’ Γυμνασίου, δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει και επαγγελματικά πλέον αυτό που την έκανε να νιώθει ο εαυτός της. Έτσι το πιο φυσικό για αυτήν ήταν να ξεκινήσει να εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές στη Θεσσαλονίκη, όπου την ξεχωρίζει ο Μανώλης Ρασούλης και την ακούει ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο οποίος της κάνει πρόταση να εμφανιστεί μαζί του στην Αθήνα!

Το 2002 η Ζωή Παπαδοπούλου έρχεται στην Αθήνα. Κι από εκει και έπειτα, όλα εξελίσσονται με ρυθμούς καθαρά μουσικούς. Οι συνεργασίες της γράφουν τα ονόματα του Δημήτρη Μητροπάνου, της Χαρούλας Αλεξίου, του Γιάννη Κότσιρα, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Κώστα Μακεδόνα… 3 χρόνια μετά, «ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΙΛΙΑ», ο τίτλος του πρώτου δίσκου της Ζωής, σε παραγωγή της Χάρις Αλεξίου, γίνεται ευρύτερα γνωστός με τις φωνές και των δυο να τραγουδάνε «Αχ και να σε είχα εδώ».Η εμπειρία της επί σκηνής ενισχύεται στο πλευρό των Μανώλη Φάμελλου, Νίκου Ζιώγαλα, Οδυσσέα Τσάκαλου, Μάκη Σεβίλογλου και Χρήστου Νικολόπουλου.

Το 2008 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος της, με τίτλο «ΤΑΤΟΥΑΖ» και η χαρακτηριστική φωνή της Ζωής ταξιδεύει στα ερτζιανά ερμηνεύοντας τους στίχους της Χάρις Αλεξίου στο ομώνυμο τραγούδι. Είναι η στιγμή που η Ζωή εντείνει τις εμφανίσεις της σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, γράφοντας τη δική της πορεία στη σύγχρονη ελληνική μουσική.

Για το 2011 η Ζωή Παπαδοπούλου έχει ετοιμάσει ένα μουσικό ταξίδι που θα παρουσιάσει σε όλη την Ελλάδα. Διασκευάζει, ερμηνεύει και επιχειρεί να «πειράξει» παραδοσιακά, παλιά λαϊκά, ρεμπέτικα, αλλά και πιο σύγχρονα τραγούδια της ψυχής, σε ένα ταξίδι χωρίς χρόνο, με γνώμονα καθαρά το συναίσθημα και τη συγκίνηση που το καλό ελληνικό τραγούδι ξέρει πολύ καλά να προκαλεί.

Όλο αυτό το ταξίδι θέλει να το χαράξει και να το μοιραστεί μαζί σας, καθώς και να παρουσιάσει τραγούδια από τον δίσκο που έρχεται.

Κιθάρα-Μάκης Καραντωνίου
Ακορντεόν-Λάζαρος Σαμαράς

Ημερομηνίες:
Πέμπτη:  17/3 και 24/3
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 8 €

ΠΥΡΗΝΑΣ
Μιχαλακοπούλου και Διοχάρους 11, περιοχή Χίλτον

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here