5/6/2012
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης
www.musiccorner.gr

Αν και η πρόσκληση για το Fashion Sound II δεν ήταν αμιγώς μουσική, η παρουσία της Salina στην επίδειξη μόδας, ως σχεδιάστρια κοσμημάτων, αλλά και η «υπόσχεσή» της για ένα διαφορετικό live, μας παρακίνησε να κατέβουμε στο ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΕΙΟ για να δούμε κάτι έξω από τα …συνηθισμένα μας!

Στην επίδειξη μόδας παρακολουθήσαμε την κολεξιόν “Dream On” της Caroline de Souza με μαγιό και καλοκαιρινά ενδύματα και τη φθινοπωρινή κολεξιόν “Rien” της Penny Vomva. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα σχέδια, τα χρώματα, οι συνδυασμοί, μας άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, αν και δεν είμαστε οι πλέον αρμόδιοι να μιλήσουμε για το θέμα, καθώς το αντικείμενο μας είναι άγνωστο!

Αφού ολοκληρώθηκε και η επίδειξη της Penny Vomva, οι μουσικοί της Salina πήραν τις θέσεις τους στη σκηνή και λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησαν τη μουσική, ενώ η Salina, με τυλιγμένο το στήθος με ταινία “FRAGILE”, εμφανίστηκε πρώτη από όλα τα μοντέλα της, παρουσιάζοντας το πρώτο κομμάτι της συλλογής της, ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι από χορδή κιθάρας που φορούσε σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας της.

Η Salina άφησε τα μοντέλα να συνεχίσουν την επίδειξη των κοσμημάτων της και ανέβηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσει το “In Pain”, το νέο της κομμάτι που αποτέλεσε και βασικό μας κίνητρο για να βρεθούμε στην επίδειξη, που παρακολούθησαν αρκετοί από το χώρο της μόδας, αλλά και οι Θοδωρής Αθερίδης Αντώνης Μιτζέλος, στενός συνεργάτης της Salina και ο Τάκης Δαμάσχης.

Η Salina έμεινε στη σκηνή για περίπου 40 λεπτά, όσο διήρκησε και η παρουσίαση των κοσμημάτων της, που είχε έντονο ροκ χρώμα, όχι μόνο λόγω της live μουσικής υπόκρουσης ή επειδή τα κοσμήματα που δημιουργεί η τραγουδίστρια προέρχονται κατά βάση από μουσικά όργανα, αλλά κι επειδή στο τελευταίο τμήμα της επίδειξης τα μοντέλα εμφανίστηκαν με ηλεκτρικές κιθάρες ανά χείρας.

Με την αποχώρηση των μοντέλων, που σήμανε τη λήξη της επίδειξης, η Salina ολοκλήρωσε το live της και την πλησιάσαμε για κάποιες δηλώσεις, ξεκινώντας με το κυρίως θέμα της βραδιάς, που δεν ήταν άλλο από τα κοσμήματα που παρουσίασε η τραγουδίστρια και σχεδιάστρια.

Music Corner: Η σημερινή επίδειξη ήταν η πρώτη σου;
Salina: Αυτή ήταν η δεύτερη. Το Γενάρη έγινε το πρώτο Fashion Sound όπου παρουσίασα την πρώτη μου συλλογή και σήμερα ήταν η δεύτερη. Και αυτή η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τη μουσική. Όλα τα κοσμήματα είναι χειροποίητα και είναι φτιαγμένα από εξαρτήματα μουσικών οργάνων, χορδές κιθάρας, volume, ποτενσιόμετρα, καλώδια ήχου και εικόνας. Όλο το concept είναι μουσικό και ροκ. Γι’ αυτό η σειρά λέγεται “Rock Jewellery”.

Music Corner: Είναι εντυπωσιακά κομμάτια!
Salina: Είναι πολύ ιδιαίτερα. Ξεκίνησα να τα φτιάχνω θέλοντας να δώσω μια διαφορετική νότα στα live μου, να φοράω ιδιαίτερα κομμάτια. Άρχισα να τα φτιάχνω για μένα, να δίνω σε φίλους, άρεσαν, μου τα ζητούσαν και έτσι ξεκίνησα να δίνω σε μαγαζιά. Αλλά είναι side project για μένα, λειτουργεί συμπληρωματικά στη μουσική. Η μουσική είναι το θέμα και η μουσική φοριέται, είναι πάντα στη μόδα.

Music Corner: Με τη σημερινή επίδειξη μας παρουσίασες τη δεύτερη σειρά κοσμημάτων αλλά και το καινούριο σου single, το “In Pain”.
Salina: Και το concept όλης της παρουσίασης ήταν συσχετισμένο με το κομμάτι. Γι’ αυτό και τα κορίτσια φορούσαν σκισμένα καλσόν, γάζες, εγώ φορούσα το “Fragile”, για ευνόητους λόγους, ήμασταν “In Pain” απόψε…!

Music Corner: Πονάς Salina;
Salina: Από το «πονάει η αγάπη» και μετά, είχα περάσει μια καλή περίοδο, αλλά τώρα επέστρεψα στον …πόνο! Είναι μια περίοδος περίεργη, όλοι πονάμε λίγο πολύ με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο όλο. Αλλά με κάτι τέτοια ξεφεύγουμε, ξεχνιόμαστε, υποδεχόμαστε το καλοκαίρι γιατί η ζωή συνεχίζεται και προσπαθούμε.

Music Corner: Το “In Pain” πότε κυκλοφόρησε;
Salina: Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και είμαι σε μια φάση που ετοιμάζω υλικό για να ολοκληρώσω το δίσκο, που μάλλον θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι, Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη.

Music Corner: Πλήρες άλμπουμ;
Salina: Δεν είμαι σίγουρη ακόμα. Μπορεί να είναι κάποιο EP, δεν έχουμε καταλήξει ακόμα. Αλλά σε φυσική μορφή, γιατί είμαι λίγο “φετιχίστρια”! Αν δεν κρατάω στα χέρια μου κάτι, δε νιώθω ότι το έχω. Δε μου αρκεί η ψηφιακή μορφή.

Music Corner: Για το καλοκαίρι που μόλις μπήκε, τι σχεδιάζεις;
Salina: Στις 6 Ιουνίου θα συμμετάσχω σε φεστιβάλ στη Λάρνακα, και όταν επιστρέψω θα ετοιμάσουμε κάποια live με τη μπάντα μου. Συζητάμε και με κάποιο άλλο γκρουπ, αλλά ακόμα δεν έχουμε κάτι επίσημο να ανακοινώσουμε. Είναι ένα πολύ γνωστό συγκρότημα που έχει «μεταμορφωθεί», έχει διαμορφωθεί μέσα στα χρόνια…

Ευχαριστήσαμε τη Salina για την πρόσκληση και τις δηλώσεις, τη συγχαρήκαμε τόσο για τα κοσμήματα όσο και για την εμφάνισή της και το πολύ καλό “In Pain” και ανακατευτήκαμε με το κοινό που είχε παραμείνει στο χώρο σχολιάζοντας την τριπλή επίδειξη που προηγήθηκε…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το event


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here