ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Sony Music (4/2011)

Μετά την cross-over επιτυχημένη συνεργασία με τον Mark F. Angelo στο “Far From Everything” και το solo single “In Your Eyes”, η Shaya κυκλοφορεί το πρώτο της ολοκληρωμένο, αγγλόφωνο album “Resurrection”.

Cutting edge dance ύφος
Fashion αισθητική
Unique style
Pop culture
Rebirth
Συνθέτουν την αναδόμηση της Shaya!

To πρώτο original dance album σε απόλυτα σύγχρονο international ήχο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Τάσος Μπιμπισίδης – t.bibisidis@musiccorner.gr

Την γνωρίσαμε μέσα από τηλεοπτικό show που αναζητούσε ταλέντα για να τη δημιουργία ενός group και για μερικά χρόνια χάθηκε από τα μουσικά δρώμενα. Ο λόγος για τη Shaya, που λίγα χρόνια αργότερα από την διάλυση των Hi-5, επέστρεψε ανανεωμένη και με δυνατή διάθεση για μια solo καριέρα! Η νεαρή τραγουδίστρια κατάφερε μέσα σε ένα μόλις χρόνο να κάνει μεγάλες επιτυχίες, όπως το «Far Away From Everythink» με τον Mark Angelo αλλά και το «Πριν σε Γνωρίσω» με τους Stavento, και να θεωρείται ένα δυνατό χαρτί ανάμεσα στους καλλιτέχνες της γενιάς της. Με αφορμή λοιπόν αυτά, η Shaya κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της album με τίτλο «Resurrection», που περιέχει 10 τραγούδια (8 αγγλόφωνα και 2 με ελληνικό στίχο).

Το «Resurrection» μπορεί να χαρακτηριστεί ένα καθόλα Ευρωπαϊκό album με φρέσκο ηλεκτρονικό αέρα που ωστόσο δεν κουράζει, και μια πιο μοντέρνα και φουτουριστική αισθητική που ταιριάζει απόλυτα στη Shaya. Η αρχή γίνεται πολύ δυναμικά με το «2night», ένα κομμάτι γεμάτο ενέργεια που θα μπορούσε άνετα να κατακτήσει πολύ υψηλές θέσεις και σε ελληνικά αλλά και σε ξένα ραδιόφωνα! Μια καλή παραγωγή γεμάτη ενέργεια και έντονα beats, όπως και το επιτυχημένο πια «In Your Eyes» του Mark Angelo που ακούγεται ήδη πολύ και σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα dance hit του καλοκαιριού που έρχεται!

Στη συνέχεια το «Imaginary Lady» θα ταίριαζε ίσως καλύτερα σε μια πιο κοινότυπη δουλειά, αφού πρόκειται για ένα single που θυμίζει έντονα άλλες παρόμοιες pop παραγωγές και δεν εκπλήσσει θετικά! Αντίθετα, το «Letʼs Dance» που ακολουθεί αφήνει ένα πιο ευχάριστο συναίσθημα και είναι πολύ πιο ενεργειακό και ξεχωριστό μέσα σε ένα house-electropop ύφος, που σχεδόν ταυτίζει τη Shaya και ταιριάζει και με την εικόνα της future pop ντίβας που έχει χτίσει. Το ίδιο ύφος ακολουθεί και το εξίσου καλό «Feel Me» που θα μπορούσε εύκολα να ακουστεί σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά desk, όπως και το «If Only» χωρίς ωστόσο να καινοτομεί μουσικά ή να δίνει ένα νέο άκουσμα στον ακροατή.

Το «Remote Control» που έρχεται στη συνέχεια, ίσως είναι ένα από τα επόμενα summer single που θα προωθήσει η Shaya, αφού ακολουθεί ορθά την συνταγή της επιτυχίας που προκύπτει από τα τελευταία hits της. Μια επίσης καλή παραγωγή που θυμίζει όμως αρκετά τα παραπάνω hooks που προηγήθηκαν. Για το «On the Video» σε προϊδεάζει ευχάριστα η δυναμική και ιδιαίτερη εισαγωγή με το dance single να συνεχίζει στον ίδιο γνωστό πια ρυθμό που για κάποιο περίεργο λόγο στο συγκεκριμένο τραγούδι θυμίζει Britney Spears, ενώ αμέσως μετά έρχονται τα δύο τελευταία κομμάτια του album που τα χαρακτηρίζει ο ελληνικός στίχος. Το «Λένε» ακούγεται ήδη αρκετά σε clubs και ραδιόφωνα με τη Shaya όμως να δείχνει λίγο παράταιρη με ελληνικά lyrics και να επιβεβαιώνει την αίσθηση ότι τα αγγλόφωνα κομμάτια που προηγήθηκαν της πηγαίνουν καλύτερα! Όσο για το τελευταίο κομμάτι με τίτλο «Τυχερή» σε ισοπεδώνει μάλλον απότομα και απόλυτα σε μια εντελώς «ξενέρωτη» εκδοχή της electropop και του ελληνικού στίχου. Σίγουρα για κλείσιμο θα ήταν καλύτερο ένα πολύ πιο ευχάριστο και λιγότερο αδιάφορο και κουραστικό κομμάτι που οι περισσότεροι θα προσπεράσουν γρήγορα.

Σε γενικές γραμμές η Shaya έχει κάνει ένα σχετικά καλό comeback που θα μπορούσε ωστόσο να περιοριστεί στα δυναμικά hits που μας συνήθισε με τον Mark Angelo και έτσι θα ικανοποιούσε περισσότερο το ευρύτερο φάσμα του κοινού που ψάχνεται για κάτι ανάλαφρο.Το album γενικότερα μπορεί να θεωρηθεί αρκετά καλό, κυρίως λόγω των standout tracks και των καλών παραγωγών. Dance ήχοι που πιθανόν να ακουστούν πολύ με το πέρασμα του χρόνου και με τη Shaya να προχωράει ένα βήμα παραπάνω…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. 2Night
02. In your eyes
03. Imaginary lady
04. Let’s dance
05. Feel me
06. If only
07. Remote control
08. On the video
09. Lene
10. Tyxeri

*** Οι κριτικές δίσκων αποτελούν προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συντάκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο ότι συνάδουν με τις απόψεις και της υπόλοιπης συντακτικής ομάδας του Music Corner

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here