Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Στο Λονδίνο του 1912, μία ομάδα γυναικών αγωνίζεται δυναμικά για την ισότητα με τους άνδρες και το δικαίωμα ψήφου και προσπαθεί να πείσει τους πολιτικούς να μην μείνουν στα λόγια, αλλά να κάνουν πράξη τα ίσα δικαιώματα.

suffragette_afisa_2016_02

Οι «Σουφραζέτες» (Suffragette) είναι μία ταινία, η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και παίρνει τον τίτλο της από την ονομασία που αποδόθηκε σε αυτές τις γυναίκες οι οποίες αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο μέλλον και χάρη στις οποίες έγινε η απαρχή του σύγχρονου φεμινιστικού κινήματος. Όπως είναι ευνόητο, αντιμετώπισαν πολλές αντιξοότητες και η κάμερα της σκηνοθέτιδας Sarah Gavron, απεικονίζει τόσο αυτές, όσο και τα διλήμματα της καθημερινής τους ζωής, αναδεικνύοντας τον πολύπλευρο ρόλο και την πολυεπίπεδη συνεισφορά τους.

suffragette_2016_02

Το μεγαλύτερο ατού στο φιλμ, πέρα από την πολύ καλή αναπαράσταση εποχής, είναι οι ερμηνείες ενός ισχυρού γυναικείου καστ –Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Anne-Marie Duff και Meryl Streep, στον ρόλο-κλειδί της ηγέτιδας του κινήματος, Emmeline Pankhurst. Ξεχωρίζουν επίσης οι πολύ καλοί Brendan Gleeson και Ben Whishaw. Αυτό, όμως, που νομίζω ότι κάνει την ταινία πραγματικά άξια θέασης είναι το γεγονός ότι διαπιστώνει πως ακόμη και σήμερα, στον εικοστό πρώτο αιώνα, υπάρχουν χώρες στις οποίες η ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών κάθε άλλο παρά αυτονόητα θεωρούνται…

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από τη Σπέντζος – Seven Films, από την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου.

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here