21/3/2014
Γράφει η Πέννυ Γέρου
Φωτογράφηση: Νατάσσα Ασημακοπούλου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Για το βράδυ της Δευτέρας, 17 Μαρτίου, η Idra Kayne με τη μπάντα της, είχαν ετοιμάσει ένα soul – funk show με πολύ χορό, για τη σκηνή και το κοινό του Faust.

Για το καθημερινό της εμφάνισης θα μπορούσε να πει κανείς ότι το live ξεκίνησε κάπως αργά, καθώς οι μουσικοί πήραν τις θέσεις τους γύρω στις 23:00. Παρόλα αυτά το κοινό προσαρμόστηκε άψογα στην τακτική αυτή, αφού ο περισσότερος κόσμος άρχισε να γεμίζει το Faust περίπου μια ώρα αργότερα.

Η Idra Kayne, μια από τις πιο afro – soul φωνές που έχει να προτείνει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, καλωσόρισε τον κόσμο με το κομμάτι «Where I’m going» από τον προσωπικό της δίσκο «Don’t walk away», που κυκλοφόρησε το 2011. Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα κομμάτια του δίσκου, όπως το «What is going on», το οποίο προσωπικά ξεχώρισα ιδιαίτερα, ενώ με την ώρα ήρθαν και τα αγαπημένα της covers σε κομμάτια των White Stripes, Aloe Blacc, Prince, Amy Winehouse, The Heavy και άλλων.

idra_kayne_live_2014_03_07

Η φωνή της Idra Kayne, με έναν ίσως πιο σκληρό – rock ήχο από ό,τι θα περιμέναμε από τους μουσικούς της, μετέφερε τη soul, funky, afro και ενίοτε reggae διάθεσή της στον κόσμο, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα, ενώ κάποιοι θαρραλέοι (!) χόρευαν στο ρυθμό της. Ακόμα κι αν σε κάποια κομμάτια μας έλειπε λίγο ο ήχος των πνευστών της soul – funk, η Idra και οι μουσικές επιλογές της μας έδωσαν τον παλμό της μαύρης μουσικής.

idra_kayne_live_2014_03_09

Το δεύτερο μέρος άνοιξε με το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου, «Don’t walk away», και ακολούθησε το πολυαγαπημένο πλέον «Water», το οποίο έγινε χρυσό ως single. Για τη συνέχεια η Idra μας φύλαγε μερικά covers ακόμα, ενώ ακούσαμε και μια πιο blues διασκευή του «She is a maniac», για όσους αγαπούν τα 80’s.

Το βράδυ αυτό προκάλεσε σε όλους μας διάφορα συναισθήματα, από νοσταλγία ως ερωτισμό, με τη χορευτική διάθεση όμως να κερδίζει την πρώτη θέση στο τέλος.

idra_kayne_live_2014_03_16

Πριν ξεκινήσει το live βρεθήκαμε με την Idra Kayne και μιλήσαμε για το ανέλπιστα γεμάτο πρόγραμμά της αυτή τη season και τα σχέδιά της για τη συνέχεια, μιας και αυτό το κορίτσι φαίνεται να μην κουράζεται ποτέ!

Music Corner: Ο χειμώνας που πέρασε ήταν πολύ γεμάτος και δημιουργικός για σένα… Πώς πέρασες;
Idra Kayne: Φέτος το χειμώνα με έχασε το σπίτι μου! Έχω ξεχάσει τι πάει να πει ύπνος, ξεκούραση. Κάναμε πάρα πολλά live και όλα πήγαν καλά. Κάναμε το live στον Παρνασσό «Κορίτσια με σμόκιν» και συμμετείχα και στο musical Annie, με το οποίο ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη 28, 29, 30 Μαρτίου και 4, 5, 6 Απριλίου.

Music Corner: Ποια είναι τα σχέδιά σου για την άνοιξη;
Idra Kayne: Την άνοιξη συνεχίζονται τα live και κάνω πρόβες για ένα καινούργιο musical. Επίσης, έχουμε και τον καινούργιο δίσκο που πρέπει να αρχίσουμε να γράφουμε και ελπίζουμε να είναι έτοιμος το καλοκαίρι.

Music Corner: Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα σε musical και τη σκηνή με τη μπάντα σου, τι θα διάλεγες;
Idra Kayne: Τη σκηνή φυσικά!

idra_kayne_live_2014_03_01

Music Corner: Τρια συναισθήματα που εκφράζεις μέσα από τη μουσική;
Idra Kayne: Ερωτισμό, πάθος, χαρά!

Music Corner: Ανήκεις σε μια νέα γενιά καλλιτεχνών που έχει πολλά να δώσει ακόμα σ’ αυτό το χώρο. Πόσο αισιόδοξη είσαι για τα περιθώρια εξέλιξης που υπάρχουν στην Ελλάδα;
Idra Kayne: Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι όπως θα τα θέλαμε. Κάνουμε όνειρα όμως. Αν κρίνουμε από το φετινό χειμώνα, που πήγε ανέλπιστα καλά, είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε υπομονή και επιμονή, και προχωράμε!

Music Corner: Με τόσα πράγματα να τρέχουν στη ζωή σου, τι είναι αυτό που σου δίνει ενέργεια;
Idra Kayne:  Κάνω ακριβώς αυτό που ήθελα πάντα να κάνω. Δεν κάνω κάτι που να με καταπιέζει, αλλά κάτι που αγαπώ – απλά τυχαίνει να τα κάνω αυτήν την περίοδο όλα μαζί.

idra_kayne_live_2014_03_03

* Η Idra Kayne θα εμφανιστεί ξανά στο Faust στις 31 Μαρτίου.

Με την Idra Kayne παίζουν οι:
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος-πλήκτρα
Φώτης Δεληνικόλας – κιθάρα
Δημήτρης Μποσινάκος– τύμπανα
Κωστής Βήχος– μπάσο

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here