9/1/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Στις 24 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσουν από την EMI δύο ειδικές εκδόσεις του θρυλικού άλμπουμ “The Wall” των Pink Floyd!

Με τίτλους “Immersion” και “Experience” η εταιρεία ολοκληρώνει την απάντηση στο ερώτημα που η ίδια έθεσε “Why Pink Floyd?” και απάντησε μέχρι τώρα κυκλοφορώντας όλα τα άλμπουμ του συγκροτήματος.

Το “The Wall” παραμένει το Νο2 best seller άλμπουμ των Pink Floyd, μετά το “The Dark Side of the Moon” του 1973. Το Wall έφτασε στην κορυφή των charts στην Αμερική και άλλες χώρες όταν κυκλοφόρησε το 1979.

Οι Pink Floyd τα επόμενα δύο χρόνια έδωσαν 31 φαντασμαγορικές συναυλίες σε Αμερική, Βρετανία και Γερμανία, με έναν τοίχο ύψους 13 μέτρων να κατασκευάζεται στη σκηνή κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Το “Another Brick on the Wall”, το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι του άλμπουμ, έφτασε στο Νο1 των βρετανικών singles charts, πουλώντας πάνω από 1.000.000 αντίτυπα μέσα σε λίγες εβδομάδες κυκλοφορίας.

Από το 2010 ο Roger Waters βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία με μια νέα παραγωγή του “The Wall” που έχει δεχθεί εντυπωσιακές κριτικές και έγινε ιδιαίτερα αγαπητό. Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, ο Waters μεταφέρει το “The Wall” στην Αυστραλία όπου θα δώσει 11 συναυλίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here