Ο Σταύρος Χαλιαμπάλιας μάς παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Αν Ξέρει η Νύχτα», σε μουσική του ίδιου και στίχους της Λίνας Δημοπούλου.
Ένα ρυθμικό τραγούδι με παραδοσιακές επιρροές στη μελωδία και στην ενορχήστρωση (Κώστας Παπαγερίδης) και με στίχους που μιλούν για τον έρωτα και τα πάθη των ανθρώπων.

«Η νύχτα έχει τη δική της ομορφιά και γοητεία, έχει όμως σκοτάδι και σιωπή και ζητά επίμονα απαντήσεις. Είναι έτοιμη να πάρει εκδίκηση για όλες εκείνες τις σκέψεις, τις πράξεις και τα συναισθήματα που πάσχισες να κρύψεις όλη την ημέρα, περιμένει να ακούσει τον βαθύ σου αναστεναγμό, αυτόν που βγαίνει από τα μύχια της ψυχής σου και συνοδεύεται από τις μεγαλύτερες αλήθειες, αυτές που μάταια προσπαθείς να αποφύγεις.

Μια τέτοια νύχτα γράφτηκε η μουσική αυτού του τραγουδιού, μια νύχτα με πολλά ανείπωτα, με άλλα μισοειπωμένα και με συναισθήματα να συγκλονίζουν συθέμελα όλο μου το είναι. Οι στίχοι της κυρίας Λίνας Δημοπούλου ήρθαν σαν τη λύτρωση που έρχεται με το φως του ήλιου! Ήταν σαν να στάθηκε μπροστά μου, είδε μέσα στη ψυχή μου και αποτύπωσε στο χαρτί, με τον καλύτερο τρόπο, αυτά που ήθελα να φωνάξω μέσα από τις νότες. Της είμαι ευγνώμων και την ευχαριστώ πολύ γι’  αυτό». –Σταύρος Χαλιαμπάλιας

Στίχοι
Αν ξέρει η νύχτα μυστικά στα όνειρα τα λέει
και πότε τ` όνειρο γελά και πότε σιγοκλαίει

Το όνειρο ήταν κακό μια μαύρη νυχτερίδα
που μ’ άρπαξε και μ’ έφερε και μ’ άλλον σε είδα

Να μη σ’ ονειρευτώ ξανά κι αν με λυπάται ο ύπνος
όνειρο μη με τριγυρνά μέχρι να βγαίνει ο ήλιος
Να μη σ’ ονειρευτώ ξανά που έκανες την αγάπη
αλήτισσα να σεργιανά σε ξένο μονοπάτι

Αν ξέρει η νύχτα μυστικά αχ, να σου πει για μένα
πως γίνανε τα βράδια μου άγρυπνα και θλιμμένα

Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την MLK.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here