Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς του, ο Σταύρος Κυριακάκης επανέρχεται με τη νέα του διασκευή στο τραγούδι “Ρημαδιό” του Λεωνίδα Μπαλάφα.

Ήταν το καλοκαίρι του 2015 που ο Σταύρος φιλοξένησε στο stage του “Αραχτοπωλείου” στα Κύθηρα τον Λεωνίδα Μπαλάφα. Τότε άκουσε για πρώτη φορά την ερωτική μπαλάντα και αμέσως κατάλαβε ότι θα την είχε συντροφιά στα live του για πολλά χρόνια. Την άνοιξη του 2022 κάλεσε τους μουσικούς συνεργάτες του, Γιώργο Λιμάκη και Γιώτη Κιουρτσόγλου, τον γιο του Ορφέα Κυριακάκη και τους φίλους και υπέροχους μουσικούς David Lynch και Αστέρη Παπασταματάκη και ηχογράφησαν live το τραγούδι στο Στούντιο 133.

Ο Σταύρος Κυριακάκης, γνωστός κι ως Ο Αραχτοπώλης των Κυθήρων έμαθε μουσική μόνος του όταν άκουσε για πρώτη φορά Παύλο Σιδηρόπουλο. Ήταν από τους τυχερούς της γενιάς του που είχαν την τύχη να δουν αρκετές φορές τον Πρίγκιπα και αυτό όπως λέει του καθόρισε την ζωή του, την μουσική του και τον τρόπο σκέψης του.

Από νωρίς ξεκίνησε τα live σε μικρούς χώρους και μπαρ. Μια μουσική συνάντηση το 2007 με τον Ευγένιο Δερμιτάσογλου τον αφύπνισε μουσικά και ουσιαστικά ξαναγνώρισε την μουσική και τα live από την αρχή.

Τα επόμενα χρόνια η συνεργασία του με τον κιθαρίστα Γιώργο Λιμάκη και στην πορεία με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου καθόρισε το μουσικό στίγμα που ήθελε να αφήσει.

Η μουσική είναι ένα ταξίδι της ενέργειας μεταξύ του μουσικού και των ακροατών κι αυτό είναι η πιο έντονη αίσθηση που έζησα ποτέ
Σ.Κ.

Μουσική – στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας
Διασκευή: Σταύρος Κυριακάκης & The 3 Amateurs

Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την MLK.

Σταύρος Κυριακάκης Φωνή
David Lynch σαξόφωνο
Γιώργος Λιμάκης Κιθάρα
Αστέρης Παπασταματάκης Πλήκτρα
Ορφέας Ιωάννης Κυριακάκης Drums

Δεν αντέχω άλλο να ταράζεις τα νερά
δίχως αιτία καμιά, ξαναγυρνά
Και μας φέρνει ότι άσχημο στο μυαλό
απ’ το θαμμένο καιρό, μικρή εσύ μικρός και εγώ
Και περιμένω μόνος κάτω από τη σκεπή
να σταματήσει η βροχή, σκεπή μου εσύ βροχή μου εσύ

Έχω ανάγκη τα δυο σου χείλη να μου λεν’
αλήθεια, κάθε φορά
Να μην τα λούζει ο φόβος όταν με κοιτάς
απ’ τη συνήθεια, μεγάλωσες μεγάλωσα
Και τώρα γίναμε οι δυο μας ένα ρημαδιό
ένα μεγάλο κενό, κι ας μ’ αγαπάς κι ας σ’ αγαπώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here