ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Lyra (12/2010)

«Ένα ταξίδι» ξεκινά για την Stelia (Στέλια), μια νέα πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια, που δεν σκοπεύει να αναπαραγάγει τα γνωστά κλισέ της ελληνικής δισκογραφίας.

Με φρέσκο, ποπ ήχο και πρωτότυπες μουσικές ιδέες ο Lorenzo Carriere και ο Χρήστος Μελαχροινός έγραψαν 11 καινούργια τραγούδια για το κέφι τους και βρήκαν στην φωνή της Stelia την άφθαρτη παρουσία που έψαχναν.

Στιχουργικά συμμετέχουν ακόμη ο Θανάσης Γκαραβέλας και ο Σταύρος Ζαχαρίας ενώ τη μουσική σε ένα τραγούδι υπογράφει ο Φώτης Δεληνικόλας.

Ηλεκτρική, αισθαντική φωνή, δυνατός ήχος, έντονη κιθάρα και ντραμς, ερωτικοί στίχοι, ατμοσφαιρικές μελωδίες. 11 φρέσκα τραγούδια σε ένα cd που κυκλοφορεί από τη Lyra, για τη Stelia, μια νέα τραγουδίστρια που μοιάζει πως ήρθε για να μείνει…

Ήδη τα τραγούδια «Μια αγάπη» και «Θα σε περιμένω» ξεχωρίζουν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Χρύσα Κοσμίδου –
kosmidoyxrysa@musiccorner.gr

Η καλύτερη παρέα για τα ταξίδια είναι μουσική. Πολλές φορές μάλιστα, η μουσική είναι αυτή που μας ταξιδεύει… Έτσι προφανώς σκέφτηκε και η Stelia και θέλησε να μας περιπλανήσει σε νέα μουσικά μονοπάτια.

Η Stelia είναι μια πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια και το ντεπούτο της στην ελληνική μουσική δισκογραφία το κάνει με το album «Ένα ταξίδι». Πριν αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι σπούδαζε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου πήρε και το πτυχίο της! Αν σε κάποιους θυμίζει κάτι η φωνή της, είναι επειδή έχει συμμετάσχει στις hip hop συλλογές «The ultimate sounds» και «Χ-posed», αλλά και σε κάτι εντελώς διαφορετικό, έχει συμμετάσχει και σε μια παιδική σειρά παραμυθιών με τίτλο «Οι περιπέτειες του Τριγωνοψαρούλη»!

Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος «Ένα ταξίδι» περιλαμβάνει 11 τραγούδια τα οποία φέρουν την υπογραφή των Lorenzo Carriere και Χρήστου Μελαχροινού. Στο ταξίδι αυτό επίσης συμμετέχουν στιχουργικά οι Θανάσης Γκαραβέλας, Σταύρος Ζαχαρίας, ενώ η μουσική του τραγουδιού «Να ζω» είναι του Φώτη Δεληνικόλα.

Η προσπάθεια της Stelia να περάσει στην ελληνική μουσική σκηνή της χώρας μας μπορεί να κριθεί ως αρκετά καλή. Ο δίσκος της ο οποίος κυμαίνεται σε ροκ και ποπ ήχους, σε γενικές γραμμές είναι αρκετά καλός, ωστόσο δεν έχει αυτό το “κάτι” που θα τον κάνει να ξεχωρίσει από το πρώτο άκουσμα. Η φωνή της τραγουδίστριας είναι πολύ όμορφη, αν και κάποιες στιγμές τη χροιά της τη διακρίνει μια παιδικότητα.

Το «Μια αγάπη» είναι ένα πολύ χαρούμενο ποπ τραγουδάκι, που με ταξίδεψε πολλά χρόνια πίσω, όταν πήγαινα ακόμα σχολείο και άκουγα χαρούμενα τραγουδάκια από κοριτσίστικα συγκροτήματα. Ακούγεται μεν ευχάριστα, αλλά είναι αρκετά παιδικό. Το «Άγγιξε με» προσωπικά μου φάνηκε το καλύτερο τραγούδι του δίσκου. Αρκετά πιο ροκ από τα υπόλοιπα κομμάτια, με συμπαθητικό στίχο, τα συναισθήματα που θέλει να περάσει είναι όμορφα διατυπωμένα, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει κι αυτό από τη γνώριμη συνταγή «έρωτας-πόνος-αγάπη».

Το τέταρτο τραγούδι του cd έχει τον τίτλο «Ένα καλοκαίρι», καλή μπαλάντα, αλλά δεν είναι και τόσο δυνατή που να σε κάνει να θες να την ακούς ξανά και ξανά. Θα μπορούσα να πω, ότι δεν «μπήκα» μέσα στο τραγούδι, αλλά το άκουσα απλώς ευχάριστα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Το «Θα σε περιμένω» έχει καλό ηλεκτρικό ήχο και είναι επίσης ένα από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν από το δίσκο, όπως και το «Να ζω» που θα το συμπεριλάβω και αυτό στις καλές στιγμές της Stelia, με τη κιθάρα και το μπάσο να ξεχωρίζουν στον ήχο του τραγουδιού.

Συνολικά το cd δεν έχει να δώσει κάτι το τόσο διαφορετικό από τις υπόλοιπες δουλειές που κυκλοφορούν σε ανάλογο ύφος, ωστόσο σαν πρώτη γνωριμία δεν είναι κακό. Διαθέτει κάποιες ιδιαίτερες στιγμές που μπορούν να το κάνουν να σταθεί και να τραβήξει τη προσοχή μας.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Άγγιξέ με
02. Παραμύθι
03. Ένα καλοκαίρι
04. Μια αγάπη
05. Κοίταξέ με
06. Μια ανάσα
07. Θα σε περιμένω
08. Για μένα
09. Ένα ταξίδι
10. Να ζω
11. Είναι στιγμές

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here