24/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Νέα δισκογραφική συμφωνία υπέγραψε ο Robbie Williams, αυτή τη φορά με τη Universal, και μέσα στο 2012 θα κυκλοφορήσει το ένατο άλμπουμ της σόλο καριέρας του, τρία χρόνια μετά το “Reality Killed the Video Star”.

Ο Robbie το 2002 είχε υπογράψει συμβόλαιο με την EMI που του απέφερε περί τα 80.000.000 λίρες Αγγλίας και είχε «υποχρεώσει» τότε τον διάσημο καλλιτέχνη να δηλώσει : “Είμαι πλούσιος, πολύ περισσότερο από τα πιο τρελά μου όνειρα”! Το συμβόλαιο με την EMI ολοκληρώθηκε το 2009 με την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, και δεν βιάστηκε ούτε να ανανεώσει το συμβόλαιο, αλλά ούτε να αναζητήσει άλλη δισκογραφική στέγη. Ασχολήθηκε με άλλες προσωπικές του αναζητήσεις και εκπλήρωσε το όνειρο της επανένωσης με τους Take That και της συμμετοχής του σε μια περιοδεία με το συγκρότημα, που του απέφερε άλλα 10.000.000 λίρες Αγγλίας.

Στη συνέχεια ο Robbie ξεκίνησε ηχογραφήσεις στο προσωπικό του studio στο Los Angeles, για ένα νέο σόλο άλμπουμ, πριν ακόμα υπογράψει νέο δισκογραφικό συμβόλαιο με κάποια εταιρεία. Και στις 21 του μηνός, ανακοίνωσε επίσημα ότι το νέο του άλμπουμ θα κυκλοφορήσει από τη Universal, μετά την επίτευξη συμφωνίας “μεταξύ της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας του κόσμου και του πιο επιτυχημένου σόλο καλλιτέχνη της Βρετανίας”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Είμαι ενθουσιασμένος που μπαίνω στην οικογένεια της Universal, γεγονός που πιστεύω ότι είναι η πιο συναρπαστική στιγμή της καριέρας μου”, δήλωσε ο ίδιος ο Robbie για τη συμφωνία του με τη Universal.

Ο Tim Clarc, στέλεχος του δισκογραφικού χώρου, σχολίασε : “Αυτή η συμφωνία επιτρέπει στον Robbie να πάρει το μέλλον του στα χέρια του, αλλά αυτή τη φορά με τους πιο ισχυρούς συνεργάτες”.

Αυτή η ανακοίνωση είναι υπέροχη για μας, καθώς θα συνεργαστούμε με τον Robbie και την ομάδα του και θα έχουμε την ευκαιρία να τον στηρίξουμε σ’ αυτό το σημαντικό στάδιο της καριέρας του”, δήλωσε ο Lucian Grainge, Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Music Group.

Ο David Joseph, Πρόεδρος της Universal Βρετανίας συμπλήρωσε : “Είχα την ευκαιρία να ακούσω τη μουσική του και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Robbie βρίσκεται στο απόγειο της έμπνευσης και της δημιουργικότητάς του. Θα είμαστε μάρτυρες σε κάτι πολύ εξαιρετικό”.

Ο Robbie παράλληλα με τις ηχογραφήσεις των νέων του τραγουδιών, έβρισκε χρόνο να βοηθάει και να στηρίζει τον Gary Barlow που είχε αρκετές υποχρεώσεις στο reality show X Factor. Ο Gary από την πλευρά του, βοήθησε τον Robbie στις ηχογραφήσεις και το άλμπουμ του θα έχει την υπογραφή και των δύο καλλιτεχνών στην παραγωγή, γεγονός που δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη νέα δουλειά του Robbie. Ο Williams είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες : “Ο Gary είναι πολύ σημαντική βοήθεια για μένα, γιατί ξέρει ακριβώς τον ήχο που θέλω να έχω. Ήθελε να έχω ένα άλμπουμ σε στιλ Lennon και McCartney. Αυτή ήταν η ιδέα του. Προς το παρόν είμαστε μόνο οι δυο μας που ολοκληρώνουμε το άλμπουμ και μου αρέσει πολύ”.

Παρά το γεγονός ότι ο Robbie με τον Gary βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών της παραγωγής του νέου άλμπουμ του Robbie, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυκλοφορία του προγραμματίζεται για το επόμενο φθινόπωρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here