Γράφει η Κωνσταντίνα Μακρογιάννη
Φωτογραφίες: Νίκος Περίσσιος

Μια νέα δισκογραφική δουλειά δείχνει να είναι …«υψίστης» σημασίας! Έτσι λοιπόν την Τετάρτη 31 Μαΐου σε ένα γνώριμο χώρο για τους ερμηνευτές του δίσκου, τον Γιώργο Νταλάρα και τον Μπάμπη Στόκα, την Ιερά Οδό,  παρακολουθήσαμε την παρουσίαση δίσκου που φέρει τον τίτλο «Φυλακές υψίστης ασφαλείας» και ανήκει στο ομώνυμο βιβλίο της αξιόλογης συγγραφέα Ελεάννας Βραχάλη.

ntalaras_stokas_event_2017_05_012

Η παρουσίαση αυτή απείχε από τις τυπικές παρουσιάσεις με τον χειρόγραφο λόγο των συντελεστών, καθώς στη σκηνή είχε στηθεί μία 13μελή ορχήστρα αποτελούμενη από κλασσικά και λαϊκά μουσικά όργανα. Οι θαμώνες αποτελούνταν από πλήθος κόσμου που βρέθηκαν εκεί να ακούσουν τραγούδια που περιέχουν άριστο ποιητικό λόγο από την Ελεάννα Βραχάλη και είναι δεξιοτεχνικά ντυμένα με τη μουσική του τραγουδοποιού Γιώργου Σαμπάνη. Η επιμέλεια της παραγωγής και η ενορχήστρωση ανήκει στον Sumka.

Έτσι λοιπόν στη σκηνή ανέβηκαν οι ερμηνευτές Γιώργος Νταλάρας και ο Μπάμπης Στόκας, θυμίζοντας την εποχή της συνεργασίας του 21 χρόνια με το σχήμα των Πυξ λαξ. Οι δυο τους ερμήνευσαν το ήδη γνωστό τραγούδι «Οι κλειδαριές» καλωσορίζοντας το κοινό.


Έπειτα οι τέσσερις συντελεστές του δίσκου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μπάμπης Στόκας, ο Γιώργος Σαμπάνης και η Ελεάννα Βραχάλη καθώς και η διευθύντρια της Cobalt music Άννα Μαρία Αντίππα, ανέβηκαν στη σκηνή για να μιλήσουν για τις «Φυλακές υψίστης ασφαλείας».


Χωρίς πολλά λόγια και φανφάρες όλοι οι συντελεστές μίλησαν για τον τρόπο που ενώθηκαν και αγκάλιασαν αυτή τη δουλειά και πως κατάφεραν να εκδώσουν το εξαίρετο αποτέλεσμα. Σίγουρα μια δουλειά που έχει ανάγκη η φτωχή δισκογραφική παραγωγή των ημερών μας. Εξάλλου τα πάντρεμα των σπουδαίων αυτών καλλιτεχνών είναι αυτό που την αναδεικνύει.

Η παρουσίαση λοιπόν μετατράπηκε σε μία ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση. Με τα κείμενα του ομότιτλου βιβλίου να προλογίζουν τα τραγούδια οι Γιώργος Νταλάρας και Μπάμπης Στόκας εναλλάσσονταν στη σκηνή για να αποδώσουν εξαιρετικές ερμηνείες, να καθηλώσουν το κοινό και να πείσουν ακόμα και τον πιο αυστηρό κριτή. Για το τέλος είχαμε και το «Ένας κόμπος η χαρά μου», με τον τρόπο που διασκευάστηκε χρόνια πριν, από τον Γιώργο Νταλάρα και τους Πυξ Λαξ.

ntalaras_stokas_event_2017_05_010

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στους θαμώνες βρέθηκαν και πολλά άτομα του καλλιτεχνικού χώρου. Κατάφερα να διακρίνω τον Μάνο Ελευθερίου, τον Αλέξανδρο Σταύρου, τη Μαριάννα Τουμασάτου, τον Δήμος Αναστασιάδη, την Παυλίνα Βουλγαράκη, τη Μανουέλα Παυλίδου και τον Γιώργο Μαζωνάκη!


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here