3/12/2010
Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου
Φωτογράφηση: Γρηγόρης Θανόπουλος
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Αυτά τα Χριστούγεννα είναι παράξενα… Ίσως από τα πιο παράξενα που θυμάμαι. Θερμοκρασίες καλοκαιρινές, η διάθεση των ανθρώπων υπό του μηδενός. Όπου κι αν κοιτάξει κανείς θα το καταλάβει. Τα Χριστούγεννα έδιναν μία ευχάριστη νότα, ο καιρός έστω, κάτι που δε βοηθάει φέτος. Ξέρω, η εισαγωγή δε μοιάζει με εισαγωγή μουσικού ρεπορτάζ. Αλλά νομίζω πως φέτος η ανάγκη του να δούμε κάτι ενδιαφέρον που να μας εντυπωσιάσει, μοιάζει πιο επιτακτική από ποτέ. Κάτι που να μας κάνει να γελάσουμε και να ξεχαστούμε, έστω και για δύο ώρες.

Οι Stomp, όντως φέρνουν τη φαντασία στην εξουσία! Φαντάζομαι πολλοί από εσάς θα τους έχετε ξαναδεί, εγώ τους είδα πρώτη φορά. Είχα ακούσει τόσα πολλά γι’ αυτούς, τίποτα όμως δε μπορεί να περιγράψει αυτό που συμβαίνει κάθε βράδυ στο θέατρο Badminton. Οι Stomp είναι μία παρέα ανθρώπων που θέλησαν να δημιουργήσουν κάτι όμορφο, κάτι χρήσιμο, κάτι ουσιαστικό μέσα από κάτι, φαινομενικά, άσχημο, άχρηστο και ανούσιο. Και τα κατάφεραν! Σκουπόξυλα, μπουκάλια, αναπτήρες, εφημερίδες, κουβάδες, βαρέλια, σωλήνες και λοιπά άχρηστα αντικείμενα αποκτούν νέα ζωή στα χέρια και στα πόδια των Stomp. Χορευτικά και ήχοι τόσο γνώριμοι. Συνδυασμένοι τόσο αρμονικά, τόσο όμορφα, τόσο μελωδικά.

Πράγματι, ρυθμός υπάρχει μέσα στο καθετί. Δεν το πίστευα, μέχρι που το είδα. Είναι πράγματι μία παράσταση που δε θες να τελειώσει. Το κοινό γίνεται μέρος της παράστασης, παιδικά γέλια αντηχούν στην αίθουσα, χαμόγελα και μία γλυκιά αφηρημάδα, τα προβλήματα μένουν έξω από την αίθουσα. Άλλωστε αυτή είναι και η ουσία. Να περάσουμε καλά σε αυτό που πάμε να δούμε. Χωρίς τα επιβλητικά σκηνικά, χωρίς υπερπαραγωγές, οι Stomp σε καθηλώνουν με την αρμονία και τη συνεργασία τους. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και όλοι μαζί παράγουν και δημιουργούν κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια…

Θα μπορούσα να σας αναφέρω τι γίνεται στην παράσταση. Αλλά αυτό δε θα το ήθελα. Θα αδικούσα την παράσταση και θα χαλούσα αυτή τη μαγεία που ζει κανείς όταν τη δει. Ξέρω πως οι καιροί είναι δύσκολοι για μουσικές παραστάσεις. Αλλά αν έχετε τη διάθεση να δείτε κάτι που θα σας μαγέψει, θα σας ξετρελάνει, θα σας εντυπωσιάσει και θα σας κάνει να ξεχαστείτε, πάρτε την παρέα σας ή το ταίρι σας ή τα πιτσιρίκια σας ή όλοι μαζί και πηγαίνετε μια βόλτα από το θέατρο Badminton, θα με θυμηθείτε…!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live
(δυστυχώς υπήρχε περιορισμός από τους διοργανωτές για φωτογράφηση μόνο κατά τα πρώτα 10 λεπτά της παράστασης, οπότε πολλά highlights δεν θα τα δείτε εδώ…)

 ***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here