Η τάξη του χάους – η πολυπλοκότητα της απλότητας – η πειθαρχία της ανεμελιάς – η «Παραγγελία στο 10».

Η σύνθεση του Γιώργου Πατεράκη μετατρέπει το δράμα του σερβιτόρου σε πολυφωνικό μετα-ραπ που σερβίρεται χωρίς γαρνιτούρες και αβρότητες, ακριβώς σαν κυριακάτικο τσιμπούσι σε οικογενειακή χασαποταβέρνα.

Στην εντυπωσιακή μίνι-ταινία της «Παραγγελίας στο 10» ο σκηνοθέτης Μιχάλης Γιγιντής ξεδιπλώνει την καταιγιστική ορμή και φλυαρία των συνδαιτημόνων, όπως τους αποδίδουν οι String Theory σχεδόν χωρίς να πάρουν ανάσα – και ακολουθώντας τους ως το τέλος, ξέπνοοι κι εμείς, κρατάμε τη γεύση ενός πραγματικά πρωτότυπου έργου, απαιτητικού στη σύλληψη και εκτέλεσή του και γλυκόπικρου στο νόημά του.

Η μίνι-ταινία με την αναγεννησιακή και Μπαρόκ αισθητική ολοκληρώθηκε χάρη σε διαδικτυακό crowdfunding. Tο κομμάτι βρίσκεται στον δίσκο «Γκαλερί Δραμάτων» που κυκλοφόρησε το String Theory τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι String Theory σχηματίστηκαν το 2011 ως πειραματική μουσική ομάδα με πρωτοβουλία του Γιώργου Πατεράκη. Σήμερα αποτελείται από ένα φωνητικό κουαρτέτο (Εύα Λαύκα, Λάρα Καλλίρη, Γιώργος Κασαβέτης, Γεράσιμος Παπαδόπουλος) και τρία χορωδιακά σώματα.

Concept: String Theory & Μιχάλης Γιγιντής
πάνω σε μια ιδέα του Απόστολου Νικολαΐδη

Μουσική, στίχοι: Γιώργος Πατεράκης

Σκηνοθέτης: Μιχάλης Γιγιντής
Διευθυντής φωτογραφίας: Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνικά, κοστούμια: Μαρίζα Σουλιώτη
Σκηνογράφος: Μαγαρίτα Τζαννέτου
Μοντάζ: Φιλένια Καρτσωνάκη
Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Σκανδάμης
Παραγωγή: Ειρηλένα Τσάμη
Βοηθός σκηνοθέτης: Χαρά Γέροντα
Make-up: Φένια Νικητάκη
Μαλλιά: Χαρά Γέροντα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here