29/6/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Δεν ξέρουμε πόσο «σημαδιακό» μπορεί να είναι ή αν ο τίτλος ήταν το κριτήριο επιλογής, αλλά το τραγούδι “Survival” (=επιβίωση) των Muse είναι το επίσημο τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Το τραγούδι προέρχεται από το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε ως single στις 27 Ιουνίου. Το τραγούδι θα ακούγεται σε όλα τα γήπεδα και τους λοιπούς χώρους που θα φιλοξενήσουν Ολυμπιακά αθλήματα κατά τη διάρκεια της εισόδου των αθλητών αλλά και πριν από τις απονομές. Εκτός της «τοπικής» ακρόασης, το κομμάτι θα συνοδεύει όλες τις μεταδόσεις σε όλο τον κόσμο, πράγμα που θα το κάνει πολύ εύκολα παγκόσμια επιτυχία, δίνοντας ένα εξαιρετικό lead-in για την επιτυχία του άλμπουμ.

Είναι μεγάλη τιμή που το τραγούδι μας επελέγη για μια τόσο σημαντική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το έγραψα με τους Αγώνες στο μυαλό μου καθώς εκφράζει την πεποίθηση και την αποφασιστικότητα για νίκη”, δήλωσε περιχαρής για την επιλογή ο Matt Bellamy, ο frontman των Muse.

Το έκτο άλμπουμ των Muse έχει τίτλο “The 2nd Law” και θα κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτεμβρίου. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο στο Λονδίνο με τον Christopher Wolstenholme να δηλώνει στα τέλη του περασμένου έτους ότι ετοιμάζουν «κάτι τελείως διαφορετικό» από κάθε άλλη τους κυκλοφορία, ενώ χαρακτήρισε το έκτο τους άλμπουμ σα να «τραβάμε μια γραμμή σε μια ορισμένη περίοδο».

Σε συνέντευξή του τον περασμένο Απρίλιο στο NME, ο Bellamy είχε αποκαλύψει ότι στα νέα τους τραγούδια υπάρχουν στοιχεία από ηλεκτρονική μουσική και επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Justice ή οι βρετανοί does It Offend You, Yeah? Εκτός από τις επιρροές αυτές, σημαντική φαίνεται να είναι και η συμμετοχή του David Campbell στο γράψιμο των τραγουδιών με τον Bellamy, ο οποίος μέσω twitter, και προφανώς αστειευόμενος, περιέγραψε το νέο άλμπουμ ως “christian gangsta rap jazz odyssey, with some ambient rebellious dubstep and face melting metal flamenco cowboy psychedelia”, κάτι που δεν θα προσπαθήσουμε καν να μεταφράσουμε!

Οι Muse στο πλαίσιο της προώθησης του νέου τους άλμπουμ έχουν προγραμματίσει την “The 2nd Law Tour”. Το ευρωπαϊκό κομμάτι της περιοδείας που ανακοινώθηκε πρόσφατα, θα ξεκινήσει στις 16 Οκτωβρίου από το Monpelier της Γαλλίας και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου στο Antwerp του Βελγίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here