Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από την Αίγινα,

η Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το Ναύπλιο

& η Ελευθερία Αρβανιτάκη από την Αθήνα

σε μια «διαφορετική» συναυλία αλλάζουν τη μουσική σκυτάλη, κατά τη ροή της ιστορίας!

Συμπληρώνοντας 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, σε μια χρονιά ορόσημο για τη χώρα, οι τρεις πόλεις που πρωταγωνίστησαν στην υπογραφή της ιδρυτικής πράξης του νέου ελληνικού κράτους ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας στέλνουν ένα μεγάλο μήνυμα: να αφουγκραστούμε όσα έχει να μας διηγηθεί το παρελθόν και να ατενίσουμε το εθνικό μας μέλλον με αισιοδοξία.

Η Αίγινα, το Ναύπλιο και η Αθήνα λαμβάνουν τη σκυτάλη της ιστορίας και, με όραμα αυτό να αποτελέσει την αρχή για ένα μόνιμο φόρουμ συνεργασίας μεταξύ των τριών πόλεων, διοργανώνουν από κοινού μια μουσική σκυταλοδρομία. Την Παρασκευή 23 Ιουλίου, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συμπράττουν και μας υποδέχονται μαζί με τα τραγούδια τους στην Αίγινα. Στη συνέχεια, τη σκηνή του Ναυπλίου αναλαμβάνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ενώ η ιδιαίτερη αυτή μουσική βραδιά θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρέα με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Για την κοινή δράση των τριών πόλεων μίλησαν αναλυτικά, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το Σάββατο στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος.

«Σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή με έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όχημα τον πολιτισμό. Μία μέρα, τρεις πόλεις σταθμοί με τρεις διαδοχικές συναυλίες στέλνουν ένα μήνυμα ενότητας. Τα 200 χρόνια επανάστασης μας διδάσκουν ότι πάντα βρίσκουμε τους τρόπους να υπερβαίνουμε ιδεολογίες, τοπικισμούς, ακόμα και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Κι αυτό είναι που μας γεννά αυτοπεποίθηση για τα επόμενα 200 χρόνια. Γιατί δεν είναι το χθες, είναι το αύριο, δεν είναι το παρελθόν, είναι το μέλλον. Ένα μέλλον που μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί. Και αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα πρώτο βήμα, μια καλή αρχή».
Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here