17/6/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Όσο κι αν ο τίτλος φαίνεται παράταιρος, η αλήθεια είναι ότι ο Lou Reed συνεργάστηκε με τους Metallica στη δημιουργία του επόμενου άλμπουμ του συγκροτήματος!

Η πληροφορία προέρχεται από το επίσημο site του hard rock συγκροτήματος, στο οποίο ανακοινώθηκε ότι το γκρουπ ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις δέκα τραγουδιών με τον Lou Reed, μουσικό της καλλιτεχνικής ροκ σκηνής. Στην ανακοίνωση των Metallica, αναφέρεται ότι όταν πριν λίγο καιρό ο Kirk Hammett μίλησε για έναν “όχι εντελώς Metallica δίσκο”, εννοούσε ακριβώς τη συνεργασία του γκρουπ με τον Reed.

Από την ώρα που είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε επί σκηνής με τον Lou Reed στην 25η επέτειο του Rock ’n’ Roll Hall of Fame στο Madison Square Garden τον Οκτώβριο του 2009, μας ήρθε η ιδέα να κάνουμε έναν δίσκο μαζί”, γράφει η ανακοίνωση στον πρόλογο.

Ένας πραγματικός καινοτόμος και σίγουρα ένας από τους πιο εμπνευσμένους δημιουργούς, μουσικούς και ερμηνευτές στην ιστορία της ροκ μουσικής, η δουλειά του είτε σόλο είτε με τους Velvet Underground είχε πάντα μια ιδιαίτερη ποιότητα που έγινε σεβαστή από εμάς αλλά και από όλο τον κόσμο”, γράφουν οι Metallica για τον Reed.

Η λιτή ανακοίνωση αναφέρεται σε ηχογραφήσεις που ολοκληρώθηκαν μέσα σε δύο μήνες στο studio των Metallica στο San Francisco και μιλάει για την χαρά των μελών από τη συνεργασία αλλά και την ανυπομονησία τους να ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραγωγής και ο κόσμος να ακούσει το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας. Στην ανακοίνωση δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το άλμπουμ, πέραν του ότι θα αποτελείται από δέκα τραγούδια, ούτε και πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας. Αν κρίνουμε, όμως, από την εκπεφρασμένη ανυπομονησία, μάλλον δεν θα αργήσει πολύ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here