28/2/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ναι, ακούστηκε κι αυτό, όσο κι αν ακούγεται περίεργο…

Πιο συγκεκριμένα, λίγες μέρες μετά την απονομή των πιο σημαντικών βραβείων του κόσμου, στέλεχος της δισκογραφικής βιομηχανίας δημοσίευσε επιστολή στους Times της Νέας Υόρκης, αφήνοντας αιχμές για τους διοργανωτές.

Η απονομή πλησίαζε προς το τέλος της και πριν ανακοινωθεί ο νικητής του άλμπουμ της χρονιάς οι Arcade Fire ερμήνευσαν το “Month of May”, κέρδισαν το βραβείο και αμέσως μετά, τι σύμπτωση, ερμήνευσαν το “Ready to Start””, έγραψε ο Steve Stoute στην πληρωμένη καταχώρησή του στην εφημερίδα, υπονοώντας ότι υπήρξε ειδική μεταχείριση προς το καναδικό συγκρότημα, που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου.

Την απάντηση στον κακόπιστο Stoute, που θεωρεί ότι οι διοργανωτές με τον τρόπο αυτό θέλησαν να προβάλουν τους Arcade Fire, έδωσε ο μάνατζερ του συγκροτήματος Scott Rodger, με επιστολή που έστειλε στον αναλυτή της δισκογραφικής βιομηχανίας Bob Lefsetz, που προώθησε την επιστολή στο μουσικό blog Brooklyn Vegan.

Ήμασταν ένα από τα πιο άγνωστα συγκροτήματα στη λίστα των ερμηνευτών. Στο τέλος της απονομής τα νούμερα τηλεθέασης είναι πολύ χαμηλά. Δε νομίζετε ότι θα θέλαμε να εμφανιστούμε στην αρχή ή στο μέσο της τελετής;”, αναφέρει ο Rodger που συμπλήρωσε ότι το δεύτερο τραγούδι που ερμήνευσαν οι Arcade Fire δεν μεταδόθηκε ζωντανά λόγω διαφημίσεων και το συγκρότημα απλά «γέμισε» τον χρόνο αυτό μόνο για τους παρόντες στην τελετή.

Είμαι περήφανος για το συγκρότημα και για όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Δεν συμμετέχουμε στα lobby του χώρου, ούτε ακολουθούμε τα standards. Πληρώσαμε από την τσέπη μας τα έξοδα για τη συμμετοχή μας στην τελετή, ακόμα και τα εφέ. Καμία εταιρεία δεν συμμετείχε, δεν μας στήριξε”, ολοκλήρωσε ο Rodger, υπερασπιζόμενος το συγκρότημα που μανατζάρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here