Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Η Φωτεινή Βελεσιώτου, αν και από το 1983 τραγουδούσε σε μικρούς χώρους, ζούσε μακριά από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, εργαζόταν ως δασκάλα και φρόντιζε την οικογένεια της.

Το 2008, η συνεργασία της με τον Γιώργο Καζαντζή και την Ελένη Φωτάκη στο τραγούδι “Μέλισσες” ανατρέπει την σχεδόν ερασιτεχνική της σχέση με το τραγούδι. Μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι ακροατές γοητεύονται με την ερμηνεία της, αναγνωρίζουν την προσωπικότητα της και συντονίζονται με τον ελκυστικό κόσμο της. Αρχίζει να εμφανίζεται ενεργά σε μουσικούς χώρους και να συμμετέχει σε συναυλίες άλλων ερμηνευτών αποκτώντας, αποδοχή και χειροκρότημα. Η μεγάλη της αγάπη το τραγούδι γίνεται κυρίαρχο στη ζωή της, ανοίγει διάπλατα την αγκαλιά του και την οδηγεί συνεχώς σε νέες προκλήσεις- συνεργασίες με τελευταία τη συνάντηση της με τον Μίνωα Μάτσα και την Ελένη Φωτάκη.

veleciotou cover

Σε αυτήν ακριβώς τη χρονική στιγμή οργανώθηκε μια γιορτή της μουσικής. Μια γιορτή με τη μορφή συναυλίας, η οποία έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηνών, στις 2 Σεπτεμβρίου 2015.

Η ίδια επιλέγει ένα-ένα τα τραγούδια και προσκαλεί προσωπικά τους καλλιτέχνες. Το αποτέλεσμα αυτής της μαγικής συνύπαρξης ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ σε ένα διπλό CD που περιέχει 31 εξαιρετικά και αγαπημένα τραγούδια.

Χαρισμένο από καρδιάς σε όλους όσους κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στη συναυλία αλλά και σε αυτούς που θα το απολαύσουν με την ακρόαση. Χαρισμένο στους υπέροχους καλεσμένους φίλους καλλιτέχνες που ήρθαν και τα έδωσαν όλα με τη ψυχή τους, τον Ευγένιο Δερμιτάσογλου, τον Παντελή Θαλασσινό, τη Λιζέτα Καλημέρη, τον Μίνωα Μάτσα, τον Μανώλη Μητσιά, τη Γιώτα Νέγκα και τον Μίλτο Πασχαλίδη. Ένα νοσταλγικό ταξίδι, ένα flash-back σε μια γιορτή αφιερωμένη σε αθάνατα ελληνικά τραγούδια από σπάνιες σε ποιότητα και αισθαντικότητα φωνές με πρωταγωνίστρια τη κυρία Φωτεινή Βελεσιώτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here