Μετά από την μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων του έργου «Ταξιδεύοντας με την Πηνελόπη Δέλτα» και αφού έκλεισε ο κύκλος των προγραμματισμένων παραστάσεων, το Θέατρο της Ημέρας αποφάσισε να παρατείνει τις παραστάσεις του έργου κατά τις ίδιες ημέρες και ώρες.

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση – θεατρικό παιχνίδι με τη Θεατρική & παιδαγωγική επιμέλεια της Ανδρομάχης Μοντζολή, όπου τα παιδιά – θεατές συμμετέχουν ενεργά στην παραστασιακή διαδικασία μέσα από μια αισιόδοξη ματιά, που οδηγεί την δράση σε μια ευχάριστη, θετική και ελπιδοφόρα προοπτική.

taxidevontas me tin pinelopi delta

Η παράσταση είναι βασισμένη σε θέματα και ερεθίσματα από τα πλέον χαρακτηριστικά και δημοφιλή παιδικά βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, τα οποία γαλούχησαν ολόκληρες γενιές: «ο Μάγκας», «ο Τρελλαντώνης», το «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Στον καιρό του Βουλγαροκτόνου», «Τα μυστικά του Βάλτου», «Για την Πατρίδα» κ.α. ζωντανεύουν και πρωταγωνιστούν σε ένα μαγικό ταξίδι έκφρασης και φαντασίας.

Ο Τρελλαντώνης και οι συνεχείς αταξίες του οδηγούν τον Σελιδοφύλακα να τον εκδιώξει από την ιστορία του και το ομώνυμο βιβλίο. Ως κεντρικό και συνδετικό πρόσωπο της παράστασης και του θεατρικού παιχνιδιού, ο Τρελλαντώνης προσπαθεί, με την βοήθεια των παιδιών – θεατών, να μαζέψει τις σκόρπιες σελίδες και με αυτές να φτιάξει ένα νέο βιβλίο, μια νέα ιστορία, που θα περιλαμβάνει τις ιστορίες που δημιουργούν και αναπαριστούν μπροστά στα μάτια μας τα ίδια τα παιδιά.

Μέσω του Θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά εισέρχονται στην περιπέτεια, ευαισθητοποιούνται με τα κατάλληλα ερεθίσματα, ανακαλύπτουν πάνω στο χάρτη πολύτιμα μυστικά, βιώνουν και γνωρίζουν στοιχεία της κάθε ιστορίας, ώστε να κατανοήσουν τα ανθρωπιστικά μηνύματα – εφόδια για τη ζωή που προτείνει η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα.

Ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων ηθοποιών και εμψυχωτών αναλαμβάνουν να οδηγήσουν και να μυήσουν τα παιδιά στον μαγικό και περιπετειώδη κόσμο της Πηνελόπης Δέλτα: Ολγα Μουργελά, Κάτια Μακρυκώστα, Αγγελική Στρουμπούλη, Φοίβος Μαρκαντώνης, ενώ τα θέματα των ιστοριών των βιβλίων επεξεργάστηκαν οι τελειόφοιτοι του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής θεάτρου του θεάτρου της Ημέρας:
Ζωή Αγγέλη, Νίκος Γιούπης, Βάσω Γκολιά, Κάτια Μακρυκώστα,Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Δέσποινα Παπαγιαννάκη,Περσεφόνη–Χριστίνα Παπασταύρου, Αγγελική Στρουμπούλη, Ματούλα Τσουρέκα

Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή ώρα 5μ.μ.

Από 1 Φεβρουαρίου έως 5 Απριλίου 2015.

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα & 30΄

Τιμές εισιτηρίων: 8€ παιδιά, 6€ ενήλικες συνοδοί – ομαδικό

Παραστάσεις για τα σχολεία: Καθημερινά 10:00π.μ.-12:00 κατόπιν συνεννοήσεως.
Τιμή εισιτηρίου: 6 € για κάθε παιδί

Θέατρο της Ημέρας
Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (μετρό Πανόρμου)
Τηλ: 2106929090

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here