Ο Γιώργος Νταλάρας, για πρώτη φορά, συναντά τον συνθέτη και στιχουργό Βαγγέλη Κορακάκη, σε ένα δίσκο με 13 λαϊκά τραγούδια και χτίζουν πάνω σε γερά μουσικά θεμέλια Θαλασσινά Παλάτια. Ήταν κάτι που είχε υποσχεθεί ο Γιώργος στον Βαγγέλη εδώ και χρόνια και τώρα παίρνει σάρκα και οστά.

Ο Βαγγέλης Κορακάκης, αυθεντικός δημιουργός του νέου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, κεντάει τις μουσικές του πάνω σε έναν καμβά με σχεδόν βιωματικούς στίχους και ο Γιώργος Νταλάρας με τη βαθιά γνώση του λαϊκού τραγουδιού και την ερμηνευτική του ευαισθησία, απογειώνει τα τραγούδια.

korakakis_ntalaras_vasilis_2016_06_001

Ο Βαγγέλης Κορακάκης, συνηθίζει στα τραγούδια του να «περιέχει» τους αγαπημένους του λαϊκούς ήρωες, του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού. Συνηθίζει να σκηνογραφεί την Καισαριανή των παιδικών του χρόνων. Φωτογραφίζει τη γειτονιά του και τις συμπεριφορές των ανθρώπων της. Φτιάχνει «χειροποίητα» τραγούδια ατόφιας δημιουργικής ειλικρίνειας.

Τα “Θαλασσινά Παλάτια”, είναι ένας δίσκος καρδιάς. Η συνεργασία του Γιώργου Νταλάρα με τον Βαγγέλη Κορακάκη, μας βεβαιώνει ότι το καλό λαϊκό τραγούδι υπάρχει και συγκινεί.

Στα Θαλασσινά Παλάτια, συμμετέχει ο Βασίλης Κορακάκης, με τέσσερα τραγούδια. Νέος τραγουδιστής, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, γιος του Βαγγέλη, ο Βασίλης Κορακάκης, συνεχίζει με σεμνότητα την οικογενειακή μουσική παράδοση.

cd_korakakis_ntalaras_2016

Για τη συνεργασία αυτή οι καλλτέχνες δήλωσαν:
Γιώργος Νταλάρας: Έχοντας ζήσει όλα μου τα χρόνια μέσα στο λαϊκό τραγούδι και παρακολουθώντας τους ανθρώπους να εκφράζονται μέσα από αυτό – όχι σαν επιπόλαιη μόδα αλλά ως ανάγκη – περηφανεύομαι ότι έμαθα να ξεχωρίζω τους ανθρώπους που το «φτιάχνουν» με αγάπη και αλήθεια.  Τα χρόνια είναι δύσκολα και το λαϊκό τραγούδι τους έχει σήμερα πραγματική ανάγκη. Ένας από αυτούς τους λίγους και ξεχωριστούς, είναι ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο οποίος το υπηρετεί αθόρυβα με γνώση, με γνώση, αγάπη, και επιμονή, όπως αρμόζει στην λαϊκή τέχνη. Χρόνια το λέγαμε και τώρα ήρθε η στιγμή! Είμαστε λοιπόν και οι δύο χαρούμενοι και ευτυχείς.

Βαγγέλης Κορακάκης: Η συνεργασία μου με τον Γιώργο Νταλάρα ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα με τα Θαλασσινά Παλάτια. Ο Γιώργος με την υπέροχη φωνή του ερμηνεύει 9 τραγούδια μου. Νοιώθω χαρούμενος και τυχερός, Περάσαμε πολλούς μήνες μαζί, Ζήσαμε καταπληκτικές στιγμές που έδωσαν να καταλάβω ότι ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης που νοιάζεται για το λαϊκό τραγούδι. Είμαι ευτυχής που ένας πόθος χρόνων κατάφερε να γίνει πραγματικότητα. Τον ευχαριστώ από την καρδιά μου.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την εταιρία Ogdoo music group.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here