5/11/2012
www.musiccorner.gr

Ετοιμαστείτε να αφεθείτε στα σίγουρα χέρια των ανεπανάληπτων οραματιστών που ακούνε στο όνομα The Herbaliser και μάλιστα με live full band show αλλά και με καινούργιο δίσκο “There Were Seven”. Εφευρετικοί όσο λίγοι οι The Herbaliser οραματίστηκαν αλλά κυριότερα έκαναν πράξη μια μοναδική συνένωση ήχων, οργάνων, μελωδιών και στυλ. Jazz, Rap και Hip-Hop έγιναν ένα κάτω από τις μαγικές εμπνεύσεις τους. Μπάσο, τύμπανα, πλήκτρα, φλάουτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, turntables και πολλά άλλα θα πλημμυρίσουν στις 9 και 10 Νοεμβρίου τα Block 33 και  Gagarin 205 αντοίστοιχα παρασέρνοντας μας στο μαγικό κόσμο των αισθήσεων που μόνο οι Herbaliser προσφέρουν! Τη συναυλία στην Αθήνα  θα ανοίξουν οι Pad Trio & Elephant Phinix.

Γέννημα θρέμμα του Δυτικού Λονδίνου έζησαν ως έφηβοι στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και φυσικά δεν άργησαν να έρθουν σε επαφή με ήχους όπως hip – hop, rare groove, funk και jazz. ο Jake Wherry παιδί του νοτιοδυτικού Λονδίνου έπαιζε κιθάρα και μπάσο σε διάφορες jazz, funk and rock μπάντες κατά τη διάρκεια της εφηβείας του. Τότε γνώρισε και τον Patrick Carpenter aka PC, ο οποίος βρέθηκε και πίσω από τους DJ Food, και μέσα από αυτόν ήρθε σε επαφή με το περίφημο label Ninja Tune. Ο Ollie Teeba ξεκίνησε ως dj 15 χρονών κι άρχισε τα πρώτα live sets μπροστά στο Λονδρέζικο κοινό ένα χρόνο αργότερα. Όταν συναντήθηκαν στα 1990 αυτή έμελλε να αποτελέσει μια συνάντηση που θα άλλαζε το μουσικό χάρτη κατατάσσοντας τους στη κάστα των μεγάλων μουσικών της πρωτεύουσας του Μεγάλου Βασιλείου κι όχι μόνο. Αυτό συνέβη στο studio του Wherry’s Traintrax και ξεκίνησαν να ηχογραφούν παρέα, συνεργαζόμενοι με ονόματα όπως DJ Malachi, Kaidi Tatham από τους Bugz in the Attic και Ralph Lamb από τους Easy Access Orchestra.

Κι έτσι δόθηκε η απάντηση τι συμβαίνει όταν ενώνεις τη jazz με τη funk και το hip hop. Απλά ένα εκρηκτικό μείγμα που ονομάζεται Herbaliser. Επιρροές τους όπως James Brown, DJ Premier, Lalo Schifrin, David Axelrod και Serge Gainsbourg επρόκειτο να μεταφερθούν χάρις στις μοναδικές εμπνεύσεις τους σε μια άλλη διάσταση! Συνεπέστατοι από το πρώτο κιόλας άλμπουμ τους “Remedies” το 1995 μέχρι και το τελευταίο τους “There Were Seven” που κυκλοφόρησε φέτος από το δικό τους label Department H., προσφέρουν σταθερά ένα εμφατικά funky electronica ήχο χαρακτηριστικό του Λονδίνου, γεμάτο samples και scratches. Κομμάτια από όλα τα μετέπειτα άλμπουμ τους “Stranded On Earth”, “The Missing Suitcase”, “Another Mother”, “Sensual Women”, “Mr. Chombee Has The Flaw”, “Hard To Handle”, “Blow Ya Headphones´, “Very Mercenary”, “Something wicked this Way Comes”, “Solid Steel Herbal Blend” έχουν αγαπηθεί κι αναπαραχθεί πολλάκις από σχεδόν όλους τους djs & ραδιοφωνικούς παραγωγούς παγκοσμίως. Διαχρονικά είναι συνδεδεμένοι με το label-σταθμό Ninja Tune κι έχουν συνεργαστεί με ονόματα όπως Phi Life Cypher, Roots Manuva, Blade, MF DOOM και Rakaa Iriscience (των Dilated Peoples) και πολλούς άλλους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες. Από το 2000 και μετά οι περίφημες εμφανίσεις των Herbaliser απέκτησαν άλλη διάσταση χάρη στην προσθήκη στη μορφή του σχήματος Live μουσικών, μερικοί από τους οποίους ήταν μέλη σχημάτων όπως Groove Armada, Bugz in the Attic και  Ηοuse of Rhythm. Αποτέλεσμα ήταν το Session One, το οποίο στη χρονιά που μόλις τελείωσε ακολουθήθηκε από το ακόμη πιο αξιόλογο Session 2. Με horn section πνευστά και πλήκτρα, live scratches και MCing, oι Herbaliser πλέον βομαβάρδιζαν, και συνεχίζουν να το κάνουν, σκηνές σε φεστιβάλ και clubs όπως κανεις! Ανάγκασαν μάλιστα την εφημερίδα The Guardian να γράψει χαρακτηριστικά “οι Ηerbaliser είναι απόδειξη ότι αυτό το είδος της μουσικής ακούγεται πάντα καλύτερα όταν το παίζουν Live μουσικοί από ένα sampler“.

Πολυπράγμονες έχουν κάνει τη παραγωγή για καλλιτέχνες όπως οι T Love και Princess Superstar καθώς και remixes για καλλιτέχνες όπως DJ Food, Raw Stylus, Push Button Objects, Jaffa και οι Coldcut’s “Atomic Moog”. Έχουν επίσης γράψει τη μουσική για το soundtrack της περίφημης ταινίας του Guy Ritchie “Snatch”, καθώς και επίσης τη μουσική για το παιχνίδι του PlayStation 2, “Tony Hawk’s Underground”.

Στις 9 και 10 Νοεμβρίου θα κάνουμε 2 ταξίδια στο Λονδίνο της Funk και του Freestyle beat με ξεναγούς τους The Herbaliser Live Full Band Show. Δέστε τις ζώνες σας και…

… Get Ready for the He-rba-li-ser!!!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου
Block 33

26ης Οκτωβρίου 33
Opening Act Thessaloniki: Big Nose Attack

Σάββατο 10 Νοεμβρίου
Gagarin 205

Λιοσίων 205
Opening Act Athens: Pad Trio & Elephant Phinix

Doors Open: 21:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here