Μια βόλτα στο Ηράκλειο στην Κρήτη… μαντινάδες από Τουρκοκρητικούς!

Στην προβλήτα της Σμύρνης, δίπλα στο τραμ… μουσικές και τραγούδια από εστουδιαντίνες της πόλης! Μια στιγμή της ιστορίας έρχεται να αλλάξει τα πάντα…

Τα πάντα; Όχι. Γιατί πατρίδα είναι η μνήμη! Κι ας ακούγεται ο «Ερωτόκριτος» τώρα στο Κορδελιό και το «Σμυρνέικο Μινόρε» στην Κρήτη… Ο τόπος άλλαξε, μα η μουσική πάντα θα ενώνει!

Κρήτη και Σμύρνη… δύο τόποι με έντονους ιστορικούς και μουσικούς δεσμούς, σταθμοί της δράσης της ομάδας «Παίζουμε Οικολογικά και Διαπολιτισμικά», με το βραβευμένο μουσικό video του «Ερωτόκριτου» και το οπτικοακουστικό έργο «Σμύρνη, η Μούσα της Ιωνίας», το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Ο Κωστής Αβυσσικός (τραγούδι / λαούτο), η Ειρήνη Δερέμπεη (τραγούδι / θιαμπόλια), η Fide Köksal (τραγούδι / ζήλιες), ο Κάρολος Κουκλάκης (τραγούδι / μπουλγαρί), ο Δημήτρης Μπάσης (τραγούδι) και ο Μάνος Πυροβολάκης (τραγούδι / λύρα) θα ανέβουν στη σκηνή του Κηποθεάτρου Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης στο πλαίσιο του φεστιβάλ «ΚΡΗΤΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ | 5 + 1 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ» για να παρουσιάσουν, την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, τη μουσική παράσταση «Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ – Η Κρήτη συναντά τη Σμύρνη», ενώνοντας τις δύο πατρίδες και μεταφέροντάς μας νοερά στο μύθο και στη γοητεία μιας άλλης εποχής.

ti_se_melei_esenane_kriti_smyrni_afisa_2017_09

Αγαπημένα τραγούδια από τη Σμύρνη, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την Κρήτη –πολύτιμο σημείο αναφοράς των προσφύγων και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου–παντρεύονται με ένα μοναδικό τρόπο, μέσα από απρόβλεπτες μουσικές και ερμηνευτικές συναντήσεις και ένα πλούσιο οπτικό υλικό.

Μια διαπολιτισμική μουσική παράσταση που αντιτάσσει στις σύγχρονες μεταναστευτικές ροές, τις θύμησες της δικής μας ιστορίας…

Συμμετέχουν οι σημαντικοί σολίστες:
Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι)
Δημήτρης Καζάνης (βιολί)
Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά)
Γιώργος Παππάς (νυκτά)
Τάκης Φραγκούς (κοντραμπάσο)

Επιμέλεια ορχήστρας: Τάκης Φραγκούς

Οπτικό υλικό: Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά
Πρωτότυπα σκίτσα: Soloup

Διοργάνωση: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου | Περιφέρεια Κρήτης

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρα: 20:30

Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης
Ηράκλειο Κρήτης

Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here