Γράφει η Ειρήνη Χατζημαργαρίτη
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά

Τις Κυριακές από νωρίς ξεκινάμε στο Σταυρό του Νότου club και φέτος τον Νοέμβρη για να δούμε την παράσταση που έχουν ετοιμάσει τρεις πολύ ταλαντούχοι νέοι μουσικοί. Ο λόγος για τον Πάνο Παπαϊωάννου, τον Χρυσόστομο Καραντωνίου και τον Χρήστο Νινιό οι οποίοι γεμίζουν τις Κυριακές του Νοεμβρίου το πιο αγαπημένο club με κομμάτια που αγαπάνε με έναν ξεχωριστό καλεσμένο-έκπληξη στο πλάι τους κάθε φορά.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, επισκεφθήκαμε τη συνηθισμένη μουσική σκηνή του Νέου Κόσμου. Το πρόγραμμα, ξεκινώντας από νωρίς μας θύμισε τραγούδια παλιά και αγαπημένα. Ο  Άγγελος-Εξάγγελος που ήρθε από μακριά, το Αγύριστο Κεφάλι, ο Βόσπορος και τα Διόδια, έκαναν τις απαραίτητες συστάσεις στην αρχή του προγράμματος. Ο Πάνος, ο Χρυσόστομος και ο Χρήστος στημένοι απλά πάνω στη σκηνή, με την κιθάρα τους και τους μουσικούς άρχισαν να μας λένε τις ιστορίες τους μέσα από τα τραγούδια.

Και τότε συνέβη κάτι. Ένα γράμμα στο Θεό μπλέχτηκε με τα Μεροκάματα, και με τον Άνεμο που φυσά, βρήκαν τραγούδια του Χαρούλη, του Θανάση και του Μάλαμα. Ακούσαμε  τραγούδια από τον δίσκο «Ο χορός των ημερών» του Πάνου Παπαϊωάννου και του Χρυσόστομου Καραντωνίου, τραγούδια από το άλμπουμ «Γράμμα στο Θεό» του Χρήστου Νινιού και τραγούδια σαν την «Ανδρομέδα», το «Σιγά μην Κλάψω» και την «Ουρά του αλόγου».

Όλα τα είχε η πρεμιέρα αυτή. Πρόγραμμα με συνέχεια και ροή που έδειχνε σαφέστατα την επιρροή των καλλιτεχνών, τραγούδια που δεν περίμενες να ακούσεις σε ένα τέτοιο live και έντεχνο ήχο, από αυτόν τον μελωδικό και αυθεντικό που δε βρίσκει κανείς εύκολα πια. Μέχρι και τον Απόστολο Ρίζο σε guest εμφάνιση για το μοναδικό «Τι να θυμηθώ» είχε αυτή η Κυριακή.

Επιπλέον, είδαμε και έμπειρους μουσικούς που ξέρουν πολύ καλά αυτά αυτό που κάνουν.  Τον Χρήστο Σκόνδρα στο λαούτο, το μπουζούκι και την γκάιντα, τον Θοδωρή Κουέλη στο μπάσο, τον Σωτήρη Μαυρονάσιο στα τύμπανα και τον Σίμο Κουφάκη στα κρουστά. Βέβαια, ο τρόπος παρουσίας τους πάνω στη σκηνή δεν έδειχνε ότι ήταν στημένοι οι μουσικοί και ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο Χρυσόστομος Καραντωνίου, ο Χρήστος Νινιός. Ήταν μια παρέα αντρών που μαζεύτηκε να πει τη δική της ιστορία. Επειδή όμως πάντα κάπου το χεράκι της το έχει βάλει και μια γυναίκα, η Αντιγόνη Γιαλλουρίδου της οποίας το όνομα αναφέρθηκε πολλές φορές, είναι η υπεύθυνη για τη δημιουργία αυτής της παρέας.

Μια παρέα αντρών λοιπόν, ξεχωριστοί καλεσμένοι έκπληξη κάθε φορά, τραγούδια παλιά που αντέχουν στο χρόνο και άλλα καινούργια που περιμένουν να τα βρει το πλήρωμα του χρόνου. Μα πάνω από όλα πολύ μουσική. Αν θέλετε την εβδομάδα σας να την κλείσετε με αυτό τον τρόπο, να πάτε τις Κυριακές από νωρίς στο Σταυρό του Νότου club.

Λίγο πριν την έναρξη είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για λίγο με τον Πάνο, τον Χρυσόστομο και τον Χρήστο.

Music Corner: Πριν λίγους μήνες ήμασταν εδώ και μιλούσαμε για την παρουσίαση δίσκου. Τώρα που είμαστε ξανά εδώ ποια είναι η εντύπωση που σας άφησε η πορεία του δίσκου;
Πάνος Παπαϊωάννου: Τα πράγματα πάνε καλά, υπάρχει η ανταπόκριση που θα θέλαμε.
Χρυσόστομος Καραντωνίου: Τα πράγματα πήραν τη φυσική τους τροπή. Μετά την παρουσίαση παίξαμε και σε άλλες συναυλίες και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε μια συνεργασία με τον Χρήστο Νινιό. Είμαστε μια ωραία παρέα και τώρα, γίνεται καλύτερα η μοιρασιά. Μοιραζόμαστε το άγχος και την αγωνία και ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.

Music Corner: Πως προέκυψε η συνεργασία των τριών σας?
Χρήστος Νινιός: Η συνεργασία προέκυψε από την Αντιγόνη Γιαλλουρίδου, η οποία πλέον μας συνδέει σαν γραφείο παραγωγής. Έπαιζα το καλοκαίρι στη Σαντορίνη, με άκουσε, άκουσε και το υλικό μου –γιατί είμαστε στη Feelgood και οι τρεις- μας σύστησε για να δούμε αν θα ταιριάξουμε και μουσικά. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και βρισκόμαστε εδώ τώρα.

Music Corner: Μετά το Νοέμβρη η συνεργασία σας θα συνεχιστεί?
Πάνος Παπαϊωάννου: Εννοείται! Εγώ περιμένω και το καλοκαίρι για να μας βρει παρέα!
Χρήστος Νινιός: Ναι, περνάμε τέλεια! Έχουμε στήσει ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα και αυτό οφείλεται και στο γεγονός στους μουσικούς που παίζουν μαζί μας.
Χρυσόστομος Καραντωνίου: Γενικά, φέτος πιστεύουμε ότι η χρονιά θα πάει μια χαρά

papaioannou_karantoniou_ninios_live_11_2015_012

Music Corner: Φέτος το πρόγραμμα υπόσχεται ότι θα είναι ξεχωριστό. Τι θα το κάνει να ξεχωρίζει;
Πάνος Παπαϊωάννου: Εσείς θα μας πείτε όταν το ακούσετε.
Χρυσόστομος Καραντωνίου: Νομίζω ότι είναι η συνεργασία μας. Έχουμε μια κοινή συνισταμένη στο ρεπερτόριο που ακούμε και μας ευχαριστεί να παίζουμε και να διασκευάζουμε, οπότε παράλληλα με τα δικά μας κομμάτια που είναι καινούργια και είναι από δύο δίσκους, αυτό συνθέτει κάτι ξεχωριστό. Υπάρχουν επίσης και οι συμμετοχές που θα είναι έκπληξη σε κάθε ένα από τα τέσσερα live.

 Music Corner: Υπάρχει κάτι νέο δισκογραφικά?
Πάνος Παπαϊωάννου: Εμείς προς το παρόν δεν έχουμε κάτι. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το «Ο άνεμος φυσά», οπότε είμαστε καλυμμένοι
Χρυσόστομος Καραντωνίου: Εγώ προσωπικά, κάνω κάτι αυτή την περίοδο και ευελπιστώ μέχρι τέλος της χρονιάς να κυκλοφορήσει κάτι καινούργιο. Και μέχρι το καλοκαίρι αν όλα πάνε καλά ακόμα μια δουλειά θα υπάρχει. Και με τον Πάνο, η δεύτερη δουλειά είναι έτοιμη και περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να κυκλοφορήσει
Χρήστος Νινιός: Εμένα ο δίσκος κυκλοφόρησε πριν το καλοκαίρι οπότε ουσιαστικά τώρα βγαίνει προς τα έξω. Προς το παρόν, γράφω υλικό και σταδιακά θα αρχίσει να γίνεται και η επόμενη δουλειά, αλλά θέλει χρόνο.

** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here