Το Εθνικό Θέατρο στηρίζοντας τη νέα ελληνική δραματουργία και τους νέους έλληνες συγγραφείς, θα παρουσιάσει το δεύτερο έργο της Νατάσσας Σίδερη, «Τιτανομαχίες» στο πλαίσιο της δράσης «Συγγραφέας του μήνα», από 1 έως και 11 Μαρτίου, στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Υρώς Μανέ.

Υπόθεση
Ένας πατέρας, απόλυτος άρχοντας πλησιάζει τη δύση της ζωής του κι αρνείται να παραδώσει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης. Η νέα γενιά, αποφασισμένη να ανατρέψει την προηγούμενη, δεν διστάζει να επιστρατεύσει κάθε μέσο προκειμένου να επιταχύνει τη διαδοχή. Με αφορμή τα γενέθλια του πατέρα, η οικογένεια μαζεύεται για να κόψει μια τούρτα. Όμως η τούρτα πέφτει στο πάτωμα. Κι αντί για κουτάλια, έχουν βγει ήδη τα μαχαίρια.

Οι Τιτανομαχίες των καιρών μας, πόσο διαφέρουν άραγε από την πρώτη; Την αρχέγονη; Του μύθου;

Η σκηνοθέτις σημειώνει για την παράσταση: «2015: Πρόσκληση από το Εθνικό θέατρο να σκηνοθετήσω σε αναλόγιο τις Τιτανομαχίες της Νατάσας Σίδερη, το έργο που διακρίθηκε στο στούντιο συγγραφής του ίδιου έτους. Διαβάζω το έργο, συνειδητοποιώ ότι έχω στα χέρια μου κάτι ιδιαίτερο. Με γοητεύει όχι μόνο ό,τι είναι σε πρώτο πλάνο αλλά κι ό,τι κυκλοφορεί υπόγεια. Έργο με δική του προσωπικότητα, αλλά πλούσιο σε αναφορές. Με χαρακτήρες αναγνωρίσιμους αλλά και πέρα από συγκεκριμένο τόπο και χρόνο. Στο σαλόνι μιας οικογένειας που γιορτάζονται τα γενέθλια του πατέρα ξεκινάει ένας αλληλοσπαραγμός. Ο μύθος της Τιτανομαχίας ζωντανεύει. Διακύβευμα: η διαδοχή, η αλλαγή φρουράς στην εξουσία. Έργο που η σκληρότητα του υπογραμμίζεται από το ιδιότυπο χιούμορ του κι αυτό με κεντρίζει ακόμα περισσότερο.

2016: Πρόταση από το Εθνικό θέατρο να το σκηνοθετήσω στην πλήρη του μορφή, στο πλαίσιο της νεοσύστατης δράσης «Ο Συγγραφέας του μήνα». Την αποδέχομαι με χαρά γιατί μου δίνει την ευκαιρία να δω αυτό που αγαπώ πολύ, το θέατρο, από μια άλλη οπτική γωνία.

Μάρτιος 2017: Ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας την κατάληξη όλης αυτής της πορείας του έργου και της σχέσης μου μαζί του. Κι επειδή, όπως έλεγε ο Κάρολος Κουν, “θέατρο κάνουμε για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας και το κοινό που μας παρακολουθεί”, ελπίζω να βγείτε από την παράστασή μας λίγο πιο πλούσιοι απ’ ότι διαβήκατε το κατώφλι του θεάτρου».

titanomaxies_2017_03

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Υρώ Μανέ
Σκηνικά: Αγγελική Αθανασιάδου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Κίνηση: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Μουσική: Γιώργος & Σταύρος Μυλωναδάκης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Βοηθοί σκηνοθέτη: Χρύσα Κλούβα, Ρέα Θωμάκου
Βοηθός σκηνογράφου: Αργύρης Ράλλιας

Διανομή
Μάνα: Ταμίλα Κουλίεβα
Πατέρας: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος
Κόρη: Ελεάνα Καυκαλά
Γιος: Δημήτρης Γεωργιάδης
Πάνος: Λευτέρης Βασιλάκης

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – Σκηνή Νίκος Κούρκουλος
Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα
Τηλ. 210 5288100

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη και Σάββατο στις 22:00
Πέμπτη στις 18:00

Γενική είσοδος: 5 €

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here