Κυκλοφόρησε χθες με την εφημερίδα Real News και από σήμερα θα βρίσκεται και σε όλα τα δισκοπωλεία το “Μουσικό κουτί” του Γιάννη Κότσιρα. Τέσσερα χρόνια μετά τη κυκλοφορία του άλμπουμ «Και Πάλι Παιδί», ο αγαπημένος ερμηνευτής αιφνιδιάζει ευχάριστα την δισκογραφική περιρρέουσα ατμόσφαιρα καθώς για πρώτη φορά είναι και ο συνθέτης σε όλα τα τραγούδια της έκδοσης, ενώ επίσης υπογράφει και στιχουργικά δύο κομμάτια του δίσκου. Στα υπόλοιπα τραγούδια του cd συνεργάζεται με τον Άρη Δαβαράκη, τον Οδυσσέα Ιωάννου, την Όλγα Μοσχοχωρίτου και τον νεότερο και πολλά υποσχόμενο Σταύρο Σταύρου. Ένα τραγούδι μάλιστα του δίσκου, το “ελεύθεροι ηττημένοι” ερμηνευτικά το μοιράζεται με τον ηθοποιό Σπύρο Παπαδόπουλο.

Σε παλαιότερες δισκογραφικές κυκλοφορίες, είτε δικές του είτε συναδέλφων του, όπως σε άλμπουμ του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου, o Κότσιρας είχε δείξει και μία τολμηρή συνθετική πλευρά του υπογράφοντας ένα τραγούδι, αλλά είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει μία συνολική εικόνα αυτού του δημιουργικού πλούτου. Έντεκα τραγούδια και δύο μουσικά θέματα είναι το περιεχόμενο αυτού του τόσο προσωπικού άλμπουμ, που για τίτλο ο ίδιος επέλεξε και λεκτικά και εικαστικά ένα παιδικό δικό του «Μουσικό Κουτί».

Με τα νέα αυτά τραγούδια ο δημοφιλής ερμηνευτής επιλέγει να τραγουδήσει θέματα που αγγίζουν καθημερινά τη νέα σκληρή ελληνική πραγματικότητα, είτε είναι απόλυτα κοινωνικής χροιάς είτε άπτονται ιδεολογικών απογοητεύσεων, είτε πραγματεύονται πιο προσωπικά ανθρώπινα συναισθήματα.

Από τα πιο ενδιαφέροντα τραγούδια του album, αυτά που υπογράφει ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος στιχουργός Σταύρος Σταύρου όπως τα «Ελεύθεροι ηττημένοι», “Για σένα” και “Κάρτ Ποστάλ” ενώ πολύ καλό υλικό έχουμε και από τον Άρη Δαβαράκη στο «Κάντε όλοι στην άκρη» αλλά και τον Οδυσσέα Ιωάννου στο “Όσες φορές είπα να ρθω”. Δύο μάλιστα τραγούδια του album, τα “Δύο ξένοι” και “Τα μπλουζ των Βαλκανίων” γράφτηκαν από τον Γιάννη Κότσιρα για τη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου, στη μνήμη του οποίου ο τραγουδιστής αφιερώνει όλο το album.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here