23/7/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Νεκρή στο σπίτι της βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Ιουλίου η Amy Winehouse.

Η τραγουδίστρια έφτασε πολλές φορές κοντά στον θάνατο από την χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών και παρά τις προσπάθειες όσων ήταν κοντά της, δεν κατάφερε να απεξαρτηθεί με συνέπεια να πεθάνει σε ηλικία 27 ετών.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, δύο ασθενοφόρα και ένας διασώστης μοτοσυκλετιστής έφτασαν στο σπίτι της τραγουδίστριας μετά από τηλεφώνημα, αλλά ήταν πια πολύ αργά. Οι διασώστες βρήκαν την Amy νεκρή. Η αστυνομία κλήθηκε από την υπηρεσία άμεσης βοήθειας λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και έσπευσε σε σπίτι στην Camden Square του Λονδίνου, με πληροφορίες για μια νεκρή γυναίκα. Οι αξιωματικοί στην άφιξή τους βρήκαν νεκρή μια 27χρονη γυναίκα. Οι έρευνες ξεκίνησαν και συνεχίζονται για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε η γυναίκα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για τα αίτια”, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου.

Η τελευταία επί σκηνής εμφάνιση της Amy έγινε στο πλευρό της βαφτισιμιάς της, Dionne Bromfield, όταν η Amy συνόδευσε την νεαρή σε χορευτικά στο πλαίσιο του iTunes festival. “Η Amy ανέβηκε στη σκηνή και ζήτησε από το κοινό να αγοράσει το άλμπουμ της Dionne”, δήλωσε άτομο που παρακολούθησε το σόου.

Η Winehouse μετά το φιάσκο της συναυλίας της στο Βελιγράδι, όπου εμφανίστηκε μεθυσμένη στη σκηνή, αναγκάστηκε να ακυρώσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία (και τη συναυλία της στη χώρα μας), με την υπόσχεση να κάνει τα πάντα για να συνέλθει. Φαίνεται όμως ότι η Amy δεν πρόλαβε ούτε καν να προσπαθήσει. Αυτό που προέβλεπαν όλοι, δηλαδή έναν τραγικό θάνατο σε νεαρή ηλικία από τις καταχρήσεις, έγινε δυστυχώς πραγματικότητα και η παγκόσμια μουσική σκηνή θα στερηθεί ένα τεράστιο ταλέντο που δεν πρόλαβε να δώσει όσα μπορούσε.

Ακόμα και η μητέρα της, Janis, από το 2008 δήλωνε ότι δεν θα εκπλαγεί αν δει τη κόρη της να πεθαίνει πριν την ώρα της. “Γνωρίζω ότι η κόρη μου έχει προβλήματα. Συνειδητοποιώ ότι η Amy μπορεί να πεθάνει μέσα στον επόμενο χρόνο. Την παρακολουθούμε να σκοτώνει τον εαυτό της αργά αργά”.

Η Amy με τον θάνατό της πριν τη συμπλήρωση των 28 της ετών, μπαίνει σε ένα ιδιότυπο club. Το club των “27” . Το club αυτό ονομάστηκε έτσι από πολλούς άλλους διάσημους μουσικούς που πέθαναν κατά μια διαβολική σύμπτωση, στα 27 τους χρόνια, όπως οι Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Janis Joplin και Jim Morrison…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here