Το δισκογραφικό ντεμπούτο κάνει η τραγουδοποιός Irini Qn με τον δίσκο της “Χωρίς το τόξο στην αρένα” που κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο, με την ίδια να βρίσκεται πίσω από τη σύνθεση, τους στίχους και την ερμηνεία.

Ένα θεματικό άλμπουμ με πυρήνα την επιθυμία μιας γυναίκας να εκφράσει την ταυτότητά της απεκδυόμενη ξένες προσδοκίες και κοινωνικές επιταγές. Δέκα τραγούδια ή δέκα πτυχές της ίδιας γυναίκας, η οποία άλλοτε προσδοκά άλλοτε αρνείται άλλοτε παραδέχεται, ανάλογα με τον ανθρώπινο καθρέφτη που έχει απέναντί της. Οι μουσικές συνθέσεις ακολουθούν πιστά την ένταση του στιχουργικού αφηγήματος ενώ η ενορχήστρωση από τον Γιώργο Ανδρέου ντύνει με τρυφερότητα και μαεστρία τον κόσμο της.

Ο δίσκος πήρε το όνομά του από το ομώνυμο τραγούδι καθώς, πίσω από κάθε αφήγηση, το αίτημα αυτής της γυναίκας μένει πάντα ένα: αμοιβαίος αφοπλισμός.

Η Irini Qn είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Με καταγωγή από τη Λέσβο, γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό πιάνο και Γλωσσολογία ενώ από μικρή έκανε χορό και συμμετείχε σε φωνητικά σύνολα. Με την ολοκλήρωση των μουσικών σπουδών της, έζησε για μεγάλο διάστημα ανάμεσα σε Αθήνα και πόλεις του εξωτερικού άλλοτε για να διδαχθεί, άλλοτε για να διδάξει. Επιστρέφοντας μόνιμα στην Αθήνα, αφοσιώθηκε στη μουσική. Ο δίσκος της ‘’Χωρίς το τόξο στην αρένα’’ [Μετρονόμος, 2020] αποτελεί το δισκογραφικό της ντεμπούτο ως τραγουδοποιού και περιλαμβάνει δέκα τραγούδια που έχει συνθέσει, γράψει και ερμηνεύσει η ίδια.

Track list
Το κορίτσι με το ρύζι
Animus
Ντομάτες γεμιστές
Yunan
Γεράσαμε μαζί (στην Αρλέτα)
Ερινύες
Ο μονόλογος μιας διαταραχής
Χωρίς το τόξο στην αρένα
Εξομολόγηση μιας αναπάντητης κλήσης
Παιχνίδια

Ντομάτες γεμιστές φαΐ για καλοκαίρι
αν τις πετύχω λες, θα μου κρατάς το χέρι
μα εγώ από παιδί σ’ όλα δέκα με τόνο
κι όμως χάδι ποτέ δεν πήρα κι έχω πόνο

Κι αν πάντοτε σωστά τους το ’βαζα τ’αλάτι
στο τέλος του καιρού μού γύρισαν την πλάτη
γι’ αυτό αν μ’ αγαπάς, με πιάτα μη με μπλέκεις
κοίτα να με κρατάς και μην το περιπλέκεις

Κι αν πάλι δυσπιστείς πως νοιάζομαι για σένα
κι αν πάλι δυσπιστείς πως νοιάζομαι για σένα
κι αν πάλι δυσπιστείς πως νοιάζομαι για σένα
τι άλλο να σου πω, μπορείς να φας εμένα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here