18/2/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Η Shakira είναι η προσωπικότητα που θα παραλάβει το βραβείο του καλλιτέχνη της χρονιάς, που έχει θεσμοθετήσει το ίδρυμα του πανεπιστημίου του Harvard τα τελευταία χρόνια.

Το ίδρυμα του περίφημου αμερικανικού πανεπιστημίου, απονέμει βραβείο σε καλλιτέχνες, επιστήμονες και άλλα προβεβλημένα άτομα που έχουν σημαντική προσφορά όχι μόνο στην τέχνη ή επιστήμη τους αλλά και στο επίπεδο της φιλανθρωπικής προσφοράς. Οι σπουδαστές και το λοιπό προσωπικό του ιδρύματος του Harvard έχουν την τιμή να ανακηρύξουν την πολυπλατινένια τραγουδίστρια Shakira ως καλλιτέχνιδα της χρονιάς για το 2011. Η προσφορά της στη μουσική και η εξαιρετική της δημιουργικότητα γνώρισαν την επιδοκιμασία σε όλο τον κόσμο”.

Τη Shakira τη θαυμάζουν παγκοσμίως για τις ανθρωπιστικές της προσπάθειες μέσω του ιδρύματος Barefoot που η ίδια έχει δημιουργήσει”, ανέφερε ο διευθυντής του ιδρύματος Allen Counter, κατά την ανακοίνωση της βράβευσης.

Η κολομβιανή τραγουδίστρια ίδρυσε το ίδρυμα Barefoot όταν ήταν μόλις 18 ετών με βασικό της στόχο να εξασφαλίσουν τα παιδιά όλου του κόσμου ελεύθερη πρόσβαση στην παιδεία. Μέχρι τώρα το ίδρυμα έχει χτίσει και εξοπλίσει έξι σχολεία. Το φιλανθρωπικό έργο της Shakira έχει αναγνωριστεί από την Unicef που το 2003 την ανακήρυξε πρέσβειρα καλής θέλησης. Το βραβείο του ιδρύματος Harvard έχουν πάρει στο παρελθόν και οι Sharon Stone, Matt Damon, Salma Hayek και Will Smith.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here