Με τη σκηνοθετική ματιά του Νίκου Σούλη, «Το μαύρο» το νέο τραγούδι της Βιολέτας Ίκαρη σε μουσική του Βαγγέλη Μαχαίρα και στίχους της Τασίας Δικοπούλου, απέκτησε εικόνα.

«Το μαύρο» έρχεται λίγους μήνες μετά την επιτυχία του πρώτου της single «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου», το οποίο αγαπήθηκε από τα ραδιόφωνα και μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει συνολικά τις 900.000 προβολές στο YouTube αλλά και μετά την εντυπωσιακή ζωντανή εμφάνισή της στο πλευρό του Διονύση Σαββόπουλου στη μεγάλη συναυλία του «Όλοι μαζί μπορούμε» το περασμένο καλοκαίρι.

Η ζεστασιά της φωνής της Βιολέτας, η ξεχωριστή χροιά της αλλά και η βιωματική σχέση της με την ελληνική παράδοση, αποτυπώνεται σε κάθε ερμηνεία της, εντυπωσιάζοντας από το πρώτο άκουσμα.

Η Βιολέτα Ίκαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ικαρία. Μεγάλωσε μέσα στα παραδοσιακά Ικαριώτικα πανηγύρια αποκτώντας αληθινά βιωματική σχέση με την μουσική. Έχει κάνει μαθήματα φωνητικής, ευρωπαϊκής μουσικής, σπουδάζει βυζαντινή μουσική, γράφει στίχους και μουσική.

Τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί δίπλα σε σπουδαίους και αγαπημένους καλλιτέχνες όπως οι: Γιάννης Κότσιρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Διονύσης Τσακνής, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας, Ψαραντώνης κ.ά., σε γνωστές μουσικές σκηνές και θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Κεντώ στου πόνου τα λινά
πάλι τη θύμησή σου
δάκρυ, βελόνα και κλωστή
κι όσα έζησα μαζί σου

Κόκκινο βάζω στην καρδιά
πράσινο στην ελπίδα
και μαύρο για την ξενιτιά
που μεσ’ τα μάτια σου είδα

Μόνο το μαύρο χαίρεται
κι από χαρά γελάει
που γέμισε όλη την καρδιά
και η ψυχή πονάει

Κεντώ στου φεγγαριού το φως
σύννεφα με το γκρίζο
και αναστεναγμός βαθύς
βγαίνει κι εγώ δακρύζω

Το θαλασσί του ουρανού
θλιμμένο με κοιτάζει
κι όλο το μπλε της θάλασσας
κλαίει κι αναστενάζει

Μόνο το μαύρο χαίρεται
κι από χαρά γελάει
που γέμισε όλη την καρδιά
και η ψυχή πονάει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here