H Β-otherSide records παρουσιάζει την έκδοση βινυλίου του 3ου προσωπικού άλμπουμ της Lia Hide, με τίτλο “Tells no fairytales.

Σε αυτή την καινούρια δουλειά, ο ήχος της Lia Hide αλλάζει αισθητά, ενώ διατηρεί τη λυρικότητα της τραγουδοποιίας, επιλέγοντας πιο λιτές δομές, χωρίς να αποφεύγει κομμάτια μεγάλης διάρκειας που αγγίζουν την post σκηνή, ή ραδιοφωνικής ποπ διάθεσης. Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του ήχου παίζει η ενορχήστρωση που προβάλλει περιγραφικά τον προσωπικό ήχο των μουσικών της, αλλά και η αλλαγή της στιχουργικής θεματολογίας: η Lia μεγάλωσε. Από εσωστρεφή θέματα αυτό-ψυχανάλυσης, περνάει πλέον σε ζητήματα του καθημερινού στρες, της κοινωνικής βίας και αδικίας.

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα στούντιο Κυριαζή και DuDuLoft και ολοκληρώθηκε στο City Studios από τον Γιάννη Λαμπρόπουλο. Στις ενορχηστρώσεις και την παραγωγή βρίσκεται η ίδια, με την πολύτιμη βοήθεια, τεχνική δεξιοτεχνία και εφευρετικότητα του Γιάννη Λαμπρόπουλου αλλά και των Aki’Base και Γιώργου Ράδου (που παίζουν μπάσο και ντραμς στον δίσκο, αντίστοιχα). Ο Ευριπίδης Ζεμενίδης έχει αναλάβει την ενορχήστρωση σε δύο από τα κομμάτια, και κιθάρα παίζει ο Πάνος Παπάζογλου αλλά και η Ειρήνη Κετικίδη (Dig Apple!).

Το mastering έγινε από τον Denis Blackham στο Skye Mastering (UK) που από το 1969 έχει αναλάβει παραγωγές κορυφαίων ονομάτων όπως οι: Antony & the Johnsons, Brian Eno & David Byrne, Otis Redding, Yes, Status Quo, Black Sabbath, Cocteau Twins, Robert Plant, OMD, The Who, Roy Harper, Brett Anderson, Bee Gees, Steve Harley, Current 93, Elvis Costello, Dolly Parton, Jonathan Richman & The Modern Lovers, Jethro Tull, Cabaret Voltaire, Lush, Talk Talk, William Orbit, New Model Army, Tears for Fears, Dr Feelgood, Mike Oldfield, Buzzcocks, Ride, Stiff Little Fingers, T. Rex, Jean Michel Jarre, Death in June, Uriah Heep, Jimi Hendrix, Vangelis.

Τη φωτογράφιση του δίσκου επιμελήθηκε η Μαρία Χατζιαθανασιάδη και το εικαστικό η Lia Hide. H έκδοση έχει γίνει σε 300 αριθμημένες κόπιες βινυλίου, που περιέχουν δισέλιδο ένθετο με τους στίχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here