Αυτά είναι τα κορυφαία τραγούδια για το 2019, από τον χώρο της Ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως τα ψήφισαν οι αναγνώστες του MusicCorner.gr, σε ένα poll που έτυχε εξαιρετικής αποδοχής και μέσα σε 4 ημέρες ψήφισαν 7.936 αναγνώστες μας.

Τα αποτελέσματα στην κορυφή, τα λες και έκπληξη! Το “τραγούδι της Αμυμώνης“, η δημιουργία του Αλέξανδρου Ιακώβου με τη συμμετοχή πολλών γνωστών ερμηνευτών, έκανε την έκπληξη και αν και “γεννήθηκε” μόλις πριν ένα μήνα (έκανε πρεμιέρα στο youtube στις 11 Δεκεμβρίου 2019), αγαπήθηκε πολύ και με 2.670 ψήφους πήρε την πρώτη θέση, με σημαντική διαφορά από τους επόμενους!

Η Αμυμώνη είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες που δημιουργήθηκε πριν 26 χρόνια και προσφέρει τεράστιο φιλανθρωπικό έργο.

Στο πολύ όμορφο αυτό τραγούδι συμμετέχουν οι Ορφέας Περίδης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χρήστος Θηβαίος, Πέννυ Μπαλτατζή, Μαρίζα Ρίζου και Διονύσης Σαββόπουλος

Στα πλαίσια αυτής της σπουδαίας πρωτιάς, έρχεται και συνέντευξη στο MusicCorner.gr με τον Αλέξανδρο Ιακώβου… (stay tuned!)

Να σημειώσουμε εδώ πως οι αναγνώστες μας ψήφισαν ανάμεσα σε 30 προτεινόμενα τραγούδια που προέκυψαν μέσα από μια σειρά από Top10 που επέλεξαν άνθρωποι του χώρου, καλλιτέχνες, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και συντάκτες του MusicCorner.gr.

Συγκεκριμένα, παρουσίασαν τα δικά τους Top10 οι Γιάννης Κότσιρας, Λαμπρινή Καρακώστα, Σαββέρια Μαργιολά, Κώστας Μακεδόνας, Μάγδα Βαρούχα, Νίκος Μωραΐτης, Παναγιώτης Μιχαλαριάς του Δίεση, Δημήτρης Μεϊδάνης του 2ου προγράμματος της ΕΡΤ, Αριστέα Γιάννου του Αθήνα 9.84, Ειρήνη Ζαβιτσάνου και Παύλος Ζέρβας του MusicCorner.gr
Δίνοντας βαθμούς από το 1 έως το 10 στις επιλογές τους, προέκυψαν τα 30 προτεινόμενα τραγούδια…

Στη δεύτερη θέση, μια ακόμη έκπληξη, οι Babo Koro, με το τραγούδι “Γέλα μου“, ένα ευαίσθητο τραγούδι που μιλάει για τη μετανάστευση και τον ξενιτεμό. Οι στίχοι είναι του Χρήστου Παπαναγιώτου και η μουσική του Σωτήρη Τσακανίκα…

Τρίτη θέση για τους Ρένα Μόρφη & Μάρκο Κούμαρη που μαζί ερμήνευσαν το “Θα ανέβω να σε βρω“, σε μουσική Δημήτρη Μπαλογιάννη και στίχους Μάρκου Κούμαρη. Ένα χαρούμενο τραγούδι σε ρυθμούς ρέγκε!

Παρακάτω συνοπτικά η λίστα με τα 10 καλύτερα για το 2019!

  1. Θα σ’ αγαπώ (Το τραγούδι της Αμυμώνης) – Αλέξανδρος Ιακώβου feat. Ορ. Περίδης, Αλ. Ιωαννίδης, Χρ. Θηβαίος, Π. Μπαλτατζή, Μ. Ρίζου & Δ. Σαββόπουλος
    (2670 ψήφοι)
  2. Γέλα μου – Babo Koro
    (2006 ψήφοι)
  3. Θα ανέβω να σε βρω – Ρένα Μόρφη & Μάρκος Κούμαρης
    (1282 ψήφοι)
  4. Ποιος – Σαββέρια Μαργιολά
    (1155 ψήφοι)
  5. Δε σε είδα – Μαρία Παπαγεωργίου
    (1109 ψήφοι)
  6. Το Φυλαχτό – Σοφία Παπουλάκου
    (945 ψήφοι)
  7. Το κόκκινο ποτάμι – Ελεωνόρα Ζουγανέλη
    (769 ψήφοι)
  8. Κλωστή – Γιαν Βαν & Παύλος Παυλίδης
    (757 ψήφοι)
  9. Οι μνήμες – Ελευθερία Αρβανιτάκη
    (713 ψήφοι)
  10. Dance With Me Tonight – Katerina Bournaka
    (686 ψήφοι)

Το poll με όλες τις ψήφους και τα τραγούδια, μπορείτε να το δείτε σε αυτή τη σελίδα.

Μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here