Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 στη Salle Cortot στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε ένα μεγαλειώδες gala d’opéra από τρεις καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς.

Στην πόλη του φωτός, η μέτζο σοπράνο Φωτεινή Αθανασάκη και ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης, συνοδευόμενοι από τον Πάνο Λουμάκη στο πιάνο, κατέκτησαν το απαιτητικό και άκρως μουσικόφιλο γαλλικό κοινό.

salle_cortot_2016_11_002

Οι φωνές των δύο λυρικών καλλιτεχνών απόλυτα εναρμονισμένες μεταξύ τους, υπό την καθοδήγηση και ευαίσθητη συνοδεία στο πιάνο του Πάνου Λουμάκη, αποκάλυψαν την ομορφιά των έργων των Mozart, Donizetti, Verdi και Mascagni.

Το κονσέρτο παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο κος Ιάσονας Κασσελάκης, γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Παρίσι, η κα Ελένη Μούσουλου, εκπρόσωπος της Κυπριακής Κοινότητας Παρισίου, η κα Ζέτα Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού, η κα Αλεξάνδρα Παπατζιάκου, μέτζο σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας και η κα Marie- Rose de Saint Léon, καθηγήτρια πιάνου.

Στην κατάμεστη Salle Cortot, η οποία έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν σπουδαίες προσωπικότητες της μουσικής, η συγκίνηση του κοινού ήταν έκδηλη καθόλη την διάρκεια του κονσέρτου. Η επιλογή ενός ελληνικού τραγουδιού ως bis μάγεψε τους Γάλλους και Έλληνες ακροατές.

Η σύνθεση του προγράμματος από σκηνές των σπουδαιότερων έργων της όπερας και η άρτια απόδοσή του ενθουσίασαν την αίθουσα από το πρώτο κομμάτι έως το τελευταίο. Το εγκάρδιο, παρατεταμένο χειροκρότημα απογείωσε την ατμόσφαιρα και «ανάγκασε» τους δημιουργούς να ανανεώσουν το ραντεβού τους στη πόλη του φωτός!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here