Το πάθος για τη μουσική, η αγάπη για το τραγούδι και ο σεβασμός για την παράδοση έφερε κοντά τους: Άννα Χαϊδεμενάκη (Τραγούδι), Γιώργο Κουβαρά (κλαρίνο), Δημήτρη Καζάνη (βιολί), Χάρη Καψοκέφαλο (Λαούτο), Νεκτάριο Πάλμο (Παραδοσικά Κρουστά).

Επηρεασμένοι από την παραδοσιακή μουσική, το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το έντεχνο στοιχείο συνυπάρχουν αρμονικά από το 2010 έως σήμερα, έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές, συναυλιακούς χώρους, κέντρα διασκέδασης και σε φεστιβάλ εντός κι εκτός Ελλάδας.

Η αρχική ιδέα της δημιουργίας του πενταμελούς παραδοσιακού σχήματος “Τζίτζικες” με έδρα την Αθήνα ανήκει στην Άννα Χαϊδεμενάκη, ταξιδεύοντας προσεχτικά και με σεβασμό στα μονοπάτια του καλού ελληνικού τραγουδιού! Kοινός σκοπός η διατήρηση και τη διάδοση της μουσικής μας παράδοσης…

Με ήχους από την Θράκη ως την Κρήτη, οι “Τζίτζικες” έχουν την ικανότητα να ξεσηκώνουν και να δημιουργούν διάθεση για γλέντι, κέφι και χορό.

Ετοίμασαν την πρώτη δισκογραφική τους παρουσία, με την επανεκτέλεση του Τραγουδιού “Τέσσερα Μάτια Δυό Καρδιές” – Παραδοσιακό Αρτάκης (Μ. Ασίας).
Χορός της Αρτάκης – Κυζίκου Μ.Ασίας. Χορεύεται σε κύκλο από γυναίκες, με τα χέρια κάτω, σε ρυθμό καρσιλαμά 9/8.

Ένας φρέσκος και Παραδοσιακός ήχος από την keys Records!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here